Учасники пікету у Києві намагаються достукатися до Кабміну

1
Учасники пікету мітингують у зв'язку з бездіяльністю комісії, створеної навесні минулого року, для вирішення земельних питань у Криму. (Фото Тимура Ібраімова)
25.06.2009
Оцініть статтю: 
(194 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

23 червня ц.р. щоб достукатися до чиновників, у буквальному значенні цього слова, учасники пікету кримських татар установили перед входом будинку Кабінету Міністрів України залізні бочки і били по них залізними прутами. Про це інформагентству QHA повідомив один з учасників пікету Ринат Шаймарданов.

Пікетники нарікають, що вже півтора місяці Кабінет Міністрів України робить вигляд, що не помічає акції біля парадного входу, прапорів, що розвіваються, транспарантів кількома мовами, що звинувачують Кабінет Міністрів у бездіяльності і некомпетентності у земельній політиці, а також у геноциді кримськотатарського народу.

Обурені учасники пікету сповнені рішучості достукатися до чиновників. Причому "достукатися" - у буквальному значенні цього слова. Пікетники роздобули кілька залізних бочок, установили їх перед входом до Кабміну і б'ють по них залізними прутами.

«Гуркіт порожніх бочок розносився на сотні метрів, але чиновники з Кабміну як і раніше глухі – і до людських вимог, і до людських страждань», - відзначив Р. Шаймарданов, додавши, що єдиною реакцією Кабміну був виклик охорони, яка у категоричному порядку зажадала від пікетників припинити гуркіт і забрати бочки. А на природне прохання пікетників показати вимогу у письмовому вигяді від джерела, охорона пригрозила здерти транспаранти і розігнати демонстрантів. Тільки присутність кореспондента РІА "Новини" з відеокамерою не дозволила конфліктній ситуації вилитися у відкрите зіткнення пікетників і охорони, пише awdet.org.

У цей час ситуація залишається напруженою. Учасники акції твердо націлені достукатися до Кабміну, міліція також твердо націлена зупиняти будь-які спроби тарабанити по бочках, називаючи акт людського розпачу "порушенням громадського порядку". У свою чергу, пікетники заявляють, що використання порожніх бочок цілком законне - акції з їхнім використанням десятки разів проводилися у Києві на Майдані та у Криму, без будь-яких претензій з боку правоохоронних органів.

А поки Кабмін грає у мовчанку, учасники акції продовжують зазнавати втрат. Так, 23 червня 70-літній кримський татарин, не витримавши спеки, з ознаками гіпертонічної кризи змушений був покинути пікет.
Як повідомляє awdet.org, міліція, за вказівкою Кабміну, заборонила пікетникам встановлювати намети, і в літню спеку люди змушені весь день перебувати під прямим сонячним промінням.

Відзначимо, що сьогодні - 45-й день акції протесту кримських татар, які вимагають вирішення земельного питання, біля будинку Кабінету Міністрів України.

За матеріалами QHA, awdet.org

Посилання на тему:

Кияни підтримали пікет кримських татар

Кабмін шантажує кримських татар

Учасники кримськотатарської акції у Києві звернуться до Європейського співтовариства

Учасники мітингу біля Кабміну відновили голодування

Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.