Кабмін шантажує кримських татар

1
Представники Кабінету Міністрів заявили пікетникам, що розпорядження про відчуження пустуючих відомчих земель у Криму не буде підписано доти, поки не буде згорнута акція.
12.06.2009
Оцініть статтю: 
(399 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У відповідь на оголошену 9 червня кримськими татарами «єврозабастовку» біля стін Кабінету міністрів України у Києві, представники Кабміну заявили пікетникам, що розпорядження про відчуження пустуючих відомчих земель у Криму не буде підписано доти, поки не буде згорнута акція.

Про це QHA повідомив активіст пікету, заступник голови громадської організації «Авдет» Наріман Потелов.

«Ми розцінюємо подібну заяву як спробу шантажу з боку Кабінету міністрів. На наше питання «Які гарантії?» ми не одержали чіткої відповіді. На нашу пропозицію озвучити цю заяву у пресі була отримана відмова. Природньо, такі ухиляння викликають недовіру до заявника», - заявили учасники пікету.

Н. Потелов також повідомив, що як тільки учасники галявини протесту побачать підписане Кабміном розпорядження, вони згорнуть акцію і поїдуть додому.

«Замість того щоб займатися своїми прямими обов'язками і вирішувати земельне питання, Кабмін шукає спосіб відскіпатися від нашого пікету, не вирішивши поставлених перед ним завдань», - відзначив Н. Потелов.

Учасники акції підтвердили, що робота над Зверненням до міжнародних правозахисних організацій триває. Базовим документом для цього Звернення послужить Рекомендація Парламентської Асамблеї Ради Європи 1455 (2000) «Репатріація та інтеграція татар Криму».

Відзначимо, що вчора, 11 червня, виповнився місяць від дня початку безстрокової акції протесту кримських татар проти земельної сваволі у Криму під стінами Кабінету міністрів України.

На сьогоднішній день 8 учасників акції з 3 червня продовжують голодування.

Як повідомляють пікетники, на них постійно чиниться тиск із вимогою згорнути акцію, а стосовно самого пікету Кабмін здійснює інформаційну блокаду.

9 червня було вирішено винести акцію на міжнародний рівень. Були виставлені транспаранти англійською мовою, і почалася підготовка відповідного Звернення до міжнародних правозахисних організацій.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Учасники кримськотатарської акції у Києві звернуться до Європейського співтовариства

Учасники мітингу біля Кабміну відновили голодування

Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.