Учасники кримськотатарської акції у Києві звернуться до Європейського співтовариства

1
Учасники акції мають намір звернутися до міжнародних правозахисних організацій з вимогою визнати те, що відбувається під стінами Кабінету Міністрів України актом геноциду.
10.06.2009
Оцініть статтю: 
(299 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Понад чотири тижні триває акція протесту кримських татар перед Кабінетом Міністрів України. Почавшись як акція протесту проти земельної сваволі у Криму, пікет поступово переріс в акцію протесту проти геноциду кримських татар в Україні.

До цього учасників акції підштовхнуло те, що за час, який минув, влада не вжила ніяких кроків для врегулювання земельного питання у Криму. Навіть два тижні голодування не змогли вплинути на українських міністрів.

Як повідомляє awdet.org, учасники акції заявляють, що Кабінет Міністрів України не лише не вирішив земельне питання для кримських татар, але й не збирається його вирішувати. За їхніми словами, проти них почалися репресії: міліцейські рейди по місцях ночівель, телефонні дзвінки з погрозами і вимогами припинити акцію, пікетників почали залякувати одягнені у цивільне мускулисті молодчики з армійською стрижкою, телеканалам і журналістам заборонили висвітлювати хід акції.

Подібну поведінку влади учасники акції протесту розцінили як «прояв геноциду по відношенню до кримських татар на урядовому рівні».

У зв'язку з цим, учасники акції мають намір звернутися до міжнародних правозахисних організацій з вимогою визнати те, що відбувається під стінами Кабінету Міністрів України актом геноциду.

Як повідомив QHA заступник голови громадської організації «Авдет» Наріман Потелов, «кожна місія Ради Європи, всі підрозділи ООН, уряди всіх країн, що входять у Євросоюз, одержать інформацію про геноцид, що відбувається у наші дні в Україні».

«Ми зробимо все, щоб світ довідався про справжнє обличчя української влади. Ми заявляємо, що країні, яка має антидемократичний уряд, який грубо зневажає права корінних народів своєї країни, немає місця у цивілізованому світовому співтоваристві і немає місця серед правових демократичних держав Європейського Союзу!», - повідомляється у зверненні учасників акції.

Пікетники вже перейшли від слів до справи. Як повідомив Наріман Потелов, на місці проведення акції розвішані плакати англійською мовою: «Land - to people!» («Земля народу»), «NO for genocide of Crimean Tatars!» («Ні геноциду кримських татар»), «The policy of the Cabinet of Ministers - is the policy of genocide!» («Політика Кабінету Міністрів - політика геноциду»), «1944-2009 - the genocide of Crimean Tatars continues!» («1944-2009 - триває геноцид кримських татар»), «15000 families have no houses ought to the Cabinet of Ministers!» («З вини Кабінету Міністрів 15000 родин не мають будинків»), «Land conflicts in Crimea - the fault of the Cabinet of Ministers!» («Земельні конфлікти в Криму - вина Кабінету Міністрів»), «Ukraine + Genocide = Euro integration???» («Україна + Геноцид = Євроінтеграція???»).

Найближчими днями буде підготовлене звертання до урядів країн-членів Євросоюзу, в ООН, у Генеральну асамблею Ради Європи та в інші міжнародні організації. Також, учасники акції провели перші консультації у представництві Ради Європи, звернулися за підтримкою до відомих правозахисників.

Відзначимо, що на сьогоднішній день пікетники продовжують голодування, у якому бере участь 8 чоловік.

За матеріалами QHA, awdet.org

Посилання на тему:

Учасники мітингу біля Кабміну відновили голодування

Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.