Учасники мітингу біля Кабміну відновили голодування

1
Учасники акції протесту вимагают від влади справедливого вирішення земельних питань у Криму.
05.06.2009
Оцініть статтю: 
(116 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Деякі учасники акції протесту кримських татар перед Кабінетом Міністрів України 3 червня відновили голодування, яке завдяки прямому обману Кабміну було перервано 26 травня.

Як повідомив кореспондентові QHA заступник голови громадської організації «Авдет» Наріман Потелов, кількість голодуючих дорівнює восьми, але їхня кількість скоріше за все збільшиться.

Приводом для відновлення крайніх методів протесту стало те, що 3 червня до порядку денного засідання Верховної Ради України був включений проект Закону «Про порядок організації і проведення мирних заходів» за № 2450, який підготував Кабінет Міністрів України.

За повідомленням Нарімана Потелова, цей законопроект значно розширює повноваження представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, що створює умови для зловживань і порушень конституційного права громадян на свободу зібрань. Крім того, положення декількох статей законопроекту нав'язують організаторам масових заходів обов'язки і функції правоохоронних органів та органів місцевої влади.

Також представникам акції протесту кримських татар перед Кабінетом міністрів України в черговий раз запропонували «тимчасово згорнути акцію». Натомість пікетникам обіцяли довгоочікуване вирішення земельного питання, однак, як відзначив Н. Потелов, з огляду на останні події, «подібна вимога Кабміну виглядає не просто дивною, але й більш ніж підозрілою».

«Кабінет Міністрів замість виконання своїх прямих обов'язків з управління державними справами, намагається обмежити права громадян України, надані їм Конституцією України», - відзначив Наріман Потелов.

Нагадаємо, що акція кримських татар з вирішення земельних питань у Криму проходить під стінами Кабміну вже 24-й день. З них 13 днів учасники акції проводили голодування, яке завдяки прямому обману Кабміну було перервано 26 травня.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.