Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

1
Голодування біля стін Кабміну.
05.06.2009
Оцініть статтю: 
(216 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

26 травня, на 13 день голодування кримських татар перед будинком Кабінету Міністрів України, відбулося засідання Кабміну, на якому повинні були розглянути питання щодо спірних земель у Криму.

Як повідомлялося раніше, учасники акції протесту вимагають від Кабміну прийняття розпоряджень про передачу пустуючих земель у Криму, що належать різним міністерствам, на баланс місцевих кримських рад, з наступною передачею їх репатріантам для будівництва житла. Мова йде про 1127 гектарів земель, що знаходяться у різних районах Криму.

26 травня, близько 17.00 години, до учасників акції протесту підійшов голова земельної комісії, міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук. За його словами, на засіданні Кабміну було ухвалене рішення про передачу на баланс кримських рад 27 га землі в Ізобільненському районі. Щодо інших земель, нібито, було ухвалено рішення в місячний термін провести інвентаризацію спірних ділянок. За підсумками інвентаризації має бути прийняте остаточне рішення.

Ввечері того ж дня у будинку Міністерства охорони навколишнього середовища, Г. Філіпчук зібрав нараду за участю співробітників міністерства та представників громадської організації «Авдет». На нараді були вироблені перші кроки з реалізації, нібито, наміченої Кабміном програми інвентаризації.

По закінченні наради Г. Філіпчук настійно попросив учасників акції протесту зняти пікет перед Кабміном і припинити голодування, мотивуючи своє прохання тим, що питання вже вирішене і немає сенсу жертвувати людьми. На прохання представників організації «Авдет» надати їм документ із рішенням засідання Кабінету Міністрів, міністр заявив, що папір буде готовий протягом 1,5-2 днів. Дивлячись в очі чотирьом учасникам акції протесту, двоє з яких голодували вже 13-й день, міністр сказав: «Я чесна людина, нам з вами ще працювати, повірте моїм словам - рішення Кабміну є, післязавтра я вам його надам».

Учасники акції протесту погодилися перервати голодування за умови, що протягом двох днів їм буде наданий відповідний документ, що містить озвучене міністром рішення Кабміну. У випадку недотримання термінів учасники акції залишили за собою право знову оголосити масове голодування.

Пройшло п'ять днів. На 1 липня ніякого документу учасникам пікету надано не було. Більше того, за інформацією іншого чиновника, питання щодо землі взагалі не виносилося на засідання Кабміну від 26.05.2009! Як виявилося, все що відбувалося було всього лише жахливим за своєю безпринципністю інсценуванням, що мало за мету обманом змусити людей припинити голодування.

За матеріалами awdet.org

Посилання на тему:

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.