Кияни підтримали пікет кримських татар

1
Протягом двох останніх днів люди гуртом скандували «Землі народу - поверніть народу!» і вимагали зустрічі з прем'єр-міністром.
16.06.2009
Оцініть статтю: 
(424 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Київська громадська організація «Громадський суд України» висловила підтримку учасникам акції протесту кримських татар, яка уже 36 днів проходить біля стін Кабінету Міністрів України.

Як повідомив QHA заступник голови громадської організації «Авдет» Наріман Потелов, протягом двох останніх днів люди гуртом скандували «Землі народу - поверніть народу!», вимагали зустрічі з прем'єр-міністром.

Незважаючи на це, за словами Потелова, українська влада продовжує ігнорувати вимоги мітингуючих. «Чиновників не збентежило навіть тривале голодування, оголошене учасниками акції», - обурився Н. Потелов.

Заступник голови організації також відзначив, що пікетники сповнені рішучості домагатися від Кабінету Міністрів комплексного вирішення земельної проблеми у Криму і в цей час проходить активне обговорення подальших спільних дій із закордонними кримськотатарськими діаспорами, готується Звернення до Верховного Комісара ООН у справах біженців, у Міжнародну Організацію з Міграції та Генеральну асамблею Ради Європи.

В Зверненні будуть розглянуті факти порушення Конвенції із захисту національних меншин, зроблена пропозиція визнати актом геноциду депортацію кримських татар у травні 1944 року, а також наведений ряд фактів, що підтверджують думку учасників акції протесту про продовження геноциду кримських татар урядом України.

Нагадаємо, що з 27 травня Кабінет Міністрів України припинив будь-яке спілкування з пікетниками, а українські чиновники виставили вимогу припинити акцію, завивши, що позитивне рішення земельного питання під тиском учасників пікету стане прецедентом для всієї України. Обурені демонстративною зневагою влади до їхнього питання, кримські татари оголосили голодування, яке триває по сьогоднішній день і у якому беруть участь 8 чоловік.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Кабмін шантажує кримських татар

Учасники кримськотатарської акції у Києві звернуться до Європейського співтовариства

Учасники мітингу біля Кабміну відновили голодування

Кабмін обманув мітингуючих кримських татар?

Кримські татари оголосили голодування біля Кабміну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.