Експерти ЮНЕСКО обговорили питання номінації Бахчисарайського палацу

Експерти ЮНЕСКО обговорили питання номінації Бахчисарайського палацу
20.10.2011
Оцініть статтю: 
(230 оцінки)
Теги: 
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

У Міністерстві культури Автономної Республіки Крим відбулася підсумкова нарада 2-ї місії міжнародної експертної комісії із включення пам'ятників історії і культури Криму у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У ході заходу, який відбувся 15 жовтня, зазначалося, що метою місії експертів ЮНЕСКО стала презентація попередніх підсумків проведеної роботи й узгодження із кримськими партнерами подальших дій, пов'язаних із номінацією Ханського палацу і Чуфут-Кале для включення у список ЮНЕСКО.

Організація роботи місії експертів ЮНЕСКО в Криму у 2011 році стала можливою завдяки сприянню Представництва ЄС в Україні.

Справа у тому, що в травні поточного року відбувся перший робочий візит глави Експертної групи ЮНЕСКО, професора Бернда фон Дросте у Крим, у ході якого відбулося детальне вивчення пам'ятників культурної і природної спадщини в автономії, висунутих для номінації у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Ханського палацу і Херсонеса.

Тоді ж експерти ЮНЕСКО відвідали різні регіони Криму, зокрема Ескі К’ирим (Старий Крим) і Кезльов (Євпаторія), де оглянули збережені до наших днів пам'ятники історії і культури Криму.

У ході засідання місії експертів ЮНЕСКО були представлені розгорнуті пропозиції з подальшої роботи щодо номінування Ханського палацу.

Бернд фон Дросте підкреслив, що бажаного успіху можна досягнути винятково об'єднанням зусиль всіх зацікавлених сторін у завершенні у короткий термін всіх намічених для виконання робіт.

«Пройдений етап у підготовці пам'ятників Бахчисарайського історико-культурного заповідника Ханського палацу і Чуфут-Кале, дозволяє нам усім бути впевненими, що, за умови настільки ж успішної роботи у 2012 році, сама номінація зазначених об'єктів культурної спадщини може відбутися вже в 2013 році», цитує прес-служба Меджлісу слова Бернда фон Дросте.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Бахчисарайський Ханський палац може увійти до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Євросоюз готовий підтримати патронат ЮНЕСКО над Ханським палацом у Бахчисараї

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.