Кульмінація хаджу цього року припадає на 26 листопада

1
Слідуючи дорогою, яку пророк Мухаммад (мир йому і благословення) пройшов 14 століть тому, мусульмани постають перед Всевишнім, прагнучи зробити хадж хоча б раз у житті.
20.11.2009
Оцініть статтю: 
(156 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Поки мусульмани готуються до хаджу, Верховний Суд Саудівської Аравії оголосив, що молитва на горі Арафат цього року відбудеться 26 листопада.

Суд ухвалив, що згідно спостереженням за нічним світилом місяць зуль-хіджа наступає 18 листопада, а Ід Аль-Адха припадає на 27 листопада, повідомив головний суддя Абдул Рахман Аль-Келія.

Незважаючи на пандемію свинячого грипу, мільйони мусульман із усього світу прямують у священне місто Мекка до початку хаджу, який об’єднує послідовників ісламу в єдиній молитві.

Слідуючи дорогою, яку пророк Мухаммад (мир йому і благословення) пройшов 14 століть тому, мусульмани постають перед Всевишнім, прагнучи зробити хадж хоча б раз у житті.

У той же час Саудівська Аравія повідомила про прийняття комплексної програми по боротьбі з грипом H1N1, яка, у тому числі, передбачає встановлення спеціальних пристроїв сканування у міжнародному аеропорту Джидди, аеропорту Медини і всіх морських портах країни, а також цілодобове чергування медпрацівників.

Чиновники системи охорони здоров'я Саудівської Аравії повідомили, що вони займаються впровадженням рекомендацій Всесвітньої Організації Охорони здоров'я і Центрів з контролю над захворюванням.

Незважаючи на низький рівень смертності від грипу H1N1, у групу ризику входять молоді, літні та люди зі слабким імунітетом, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на alarabiya.net.

Щорічно медики Саудівської Аравії розробляють програми боротьби з вірусними захворюваннями у зв'язку з напливом людей у період хаджу. Звичайно ці програми включають санітарно-гігієнічні заходи, спрямовані на боротьбу з тропічними та іншими інфекційними хворобами.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Понад 130 українських мусульман вирушають у хадж

32 мусульманина із Криму й Одеси вирушили у хадж

Українські мусульмани готуються до проведення обрядів паломництва

Новий ритуальний одяг захистить паломників від сонячних опіків

В Мецці побудували 30 км тунелів і віадуків на обрядових маршрутах

Статті

Подих хаджу

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.