В Мецці побудували 30 км тунелів і віадуків на обрядових маршрутах

1
Будівельники Мекки здали 30 кілометрів тунелів і віадуків на обрядових маршрутах.
11.11.2009
Оцініть статтю: 
(178 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Мецці завершено будівництво більш як 60 тунелів і віадуків, які в сезон хаджу цього року паломники вперше використовуватимуть при переміщенні обрядовими маршрутами, повідомляє УНІАН з посланням на газету «Ер-Ріяд».

Загальна протяжність прокладених у гірських районах нових шляхів сполучення перевищує 30 кілометрів. Десять кілометрів використовуватимуться пішоходами, а останні призначені для автотранспорту. Тунелі оснащені ескалаторами, вентиляційним устаткуванням і освітленням з використанням енергозберігаючих світильників, відзначає газета.

За даними саудівської газети «Аль-ватан», до Мекки для здійснення хаджу, основні заходи якого у цьому році розпочнуться у кінці листопада, прибули понад 100 тисяч паломників, що вже відвідали Медину. У «Місті Пророка» для відвідування усипальні провісника ісламу перебуває наразі більше 200 тисяч прочан.

«Аль-ватан» відзначає, що, не зважаючи на небезпеку зараження вірусом А/H1N1, число іноземних паломників у королівстві зросло на 18% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед мусульман, що здійснюють хадж у цей момент, основне число становлять індонезійці, нігерійці, індійці, пакистанці і турки.

За матеріалами УНІАН

Посилання на тему:

Новини

Кращі архітектори світу змінять зовнішній вигляд Мекки

Залізнична «хіджра» займе всього дві години

Головну святиню ісламу розширять

Статті

Подих хаджу

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.