Кращі архітектори світу змінять зовнішній вигляд Мекки

1
Один з можливих майбутніх виглядів Священної Мекки. (фото Flickr.com)
01.12.2008
Оцініть статтю: 
(352 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Архітектори Норман Фостер (Norman Foster) і Заха Хадід (Zaha Hadid) були обрані в числі тих, хто буде перебудувати Мекку. Проект такого роду стане найбільшим у світі.

За повідомленнями британських ЗМІ, план, умови якого тримають в секреті, був підтриманий королем Абдуллою бін Абдулазізом, який шукає найкращих архітекторів для розробки нового проекту комплексу мечеті, площа якого перевищує триста тисяч квадратних метрів, повідомляє Іслам для всіх з посиланням на Designbuild Network.

Різні етапи проекту буде втілювати в життя фірма Нормана Фостера, що розгляне різні варіанти розширення території мечеті Харам, яку щорічно відвідують мільйони мусульман. Судячи з усього, відомі інженери, включаючи Фабера Моунселла, також беруть участь у проекті.

Мільйони мусульман щорічно відвідують святі місця в Саудівській Аравії.

До речі, вперше цього року для здійснення хаджу потрібні спеціальні дозволи, без яких до святих місць Ісламу не зможуть наблизитися навіть піддані королівства. Порушники цього нововведення, попередила саудівська сторона, будуть строго покарані. Крім того, встановлюються чіткі терміни видачі в'їзних віз іноземцям - влада відмовляється продовжувати період їхнього отримання, як це бувало раніше, повідомляє Іслам для всіх з посиланням на Іслам.ру.

Також встановлюються чіткі строки перебування хаджі (мусульман, що здійснюють обряди хаджу) на території країни щоб уникнути повторення випадків минулих років, коли через тижні по закінченню хаджу мусульмани не квапилися їхати додому.

За матеріалами Іслам для всіх

Читайте також:

Вперше українські мусульмани від’їжджають в Хадж на запрошення короля Саудівської Аравії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.