Підрозділ Всесвітнього банку вперше випустить ісламські облігації

1
IFC заявила про випуск ісламських облігацій на суму 100 мільйонів доларів.
22.10.2009
Оцініть статтю: 
(182 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), підрозділ Всесвітнього банку, заявила про майбутнє розміщення ісламських облігацій на Близькому Сході, повідомляє AFP. Папери під назвою Hilal Sukuk будуть випущені на термін п'ять років в обсязі 100 мільйонів доларів і пройдуть лістинг на біржах у Дубаї і Бахрейні.

Hilal Sukuk відрізняється від традиційних облігацій тим, що випущений за законами шаріату, які, зокрема, забороняють стягнення позичкового відсотка. Вперше за всю історію подібні папери емітовані неісламським фінансовим інститутом.

Розміщення облігацій на біржах пройде на наступному тижні, пише uabanker.net. Рейтингове агентство Moody's уже привласнило їм максимальний кредитний рейтинг - Aaa. Випуск паперів допоможе розширити регіональний ринок ісламських облігацій і, можливо, викличе інтерес до таких фінансових продуктів з боку інших суверенних і корпоративних емітентів.

Загальний обсяг світового ринку облігацій, випущених відповідно до законів шаріату, становить 200 мільярдів доларів. Індустрія ісламських фінансів у цілому до 2009 року досягла трильйона доларів.

Як відзначив керівник IFC Ларс Тунелль (Lars Thunell), метою випуску облігацій є більша інтеграція арабського світу у глобальну економіку, а також розширення можливостей для мусульманських інвесторів.

За матеріалами uabanker.net

Посилання на тему:

Новини

Ісламські фінанси активно розвиваються у Франції

Рецесія обернулася інтересом до ісламських фінансів

Арабські інвестори створюють новий ісламський банк зі стартовим капіталом 10 млрд дол.

Ватикан радить західним банкам вивчити принципи ісламської фінансової системи

Статті

Ісламська економіка сильніша кризи

«Теорія великого дурня». Світова криза та ісламська економіка

Ісламська альтернатива

Ісламські фінанси допомагають пережити економічну кризу

Наукові роботи

Правовые аспекты глобализации финансовых рынков: возможности сближения норм права исламской и украинской правовых систем, регулирующих финансовые сделки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.