Ватикан радить західним банкам вивчити принципи ісламської фінансової системи

Ватикан радить західним банкам вивчити принципи ісламської фінансової системи
05.03.2009
Оцініть статтю: 
(213 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Ватикані вважають, що банки повинні вивчити принципи ісламської фінансової системи, щоб повернути собі довіру клієнтів під час глобальної кризи.

«Етичні принципи, на яких базуються ісламські фінанси, можуть допомогти наблизити банки до клієнтів і вдихнути в них істинний дух, який повинен бути присутнім у будь-яких фінансових послугах», - пише офіційна газета Ватикану «Osservatore Romano».

Автори статті у ватиканському виданні вважають, що «західні банки можуть використати такі інструменти, як ісламські облігації, у якості допоміжних».

«Сукук» (ісламські середньострокові облігації) можуть, наприклад, бути використані для фінансування «автомобільної промисловості або наступних Олімпійських ігор у Лондоні».

Папа Римський Бенедикт XVI у своєму виступі у жовтні, звернувся до теми кризи на фінансових ринках і сказав, що «зникнення грошей - не проблема», тому що єдиною «надійною реальністю є слово Боже».

Ватикан приділяє увагу світовим економічним проблемам і у своїй офіційній газеті критикує модель вільного ринку за те, що вона «надзвичайно розрослася за останні двадцять років».

Редактор «Osservatore» підкреслює, що «великі релігії завжди приділяли увагу такому аспекту людського життя, як економіка».

За матеріалами газети «Сегодня»

Посилання на тему:

Новини

Ісламське страхування ”Такафул”

Лідери мусульман і католиків закликали розвивати «етичну» економіку

Статті

«Теорія великого дурня». Світова криза та ісламська економіка

Ісламська альтернатива

Ісламські фінанси допомагають пережити економічну кризу

Фактор віросповідання: кому банки довіряють більше

Наукові роботи

Правовые аспекты глобализации финансовых рынков: возможности сближения норм права исламской и украинской правовых систем, регулирующих финансовые сделки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.