Ісламське страхування ”Такафул”

10.02.2009
Оцініть статтю: 
(160 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Страхова компанія "Альянс РОСНО Життя" (АРЖ) уклала меморандум про взаєморозуміння з Російським центром ісламської економіки і фінансів (створений на базі Російського ісламського університету (РІУ) з питань навчання ісламському страхуванню "Такафул", повідомляє УНІАН з посиланням на ІА ІнфоБанк.

Меморандум передбачає, що АРЖ за плату буде навчати працівників основам надання Такафул-послуг для подальшого їхнього надання третім особам. Страхова компанія також зацікавлена в одержанні платних консультацій з розробки нових і/або адаптації існуючих Такафул-продуктів для їхнього поширення у Росії.

Поки компанія буде вести навчання співробітників на перспективу, тому що впровадити послуги з ісламського страхування не дозволяє російське законодавство.

Крім того, підписаний меморандум про взаєморозуміння між Татарстаном, Малайзією і Катаром зі створення ісламської фінансової консалтингової компанії. "Основні цілі ісламської фінансової консалтингової компанії: розробка ісламських банківських продуктів та їхнє впровадження на території РФ, надання консультативної підтримки російським компаніям, що бажають розвиватися на території Близького Сходу, надання рекомендаційних послуг закордонним компаніям, які планують здійснювати свою діяльність на території РФ. А також проведення щорічного саміту з питань ісламських фінансів і бізнесу.

Такафул (араб. "взаємне надання гарантії") - ісламське страхування, система, основана на принципах солідарності і взаємодопомоги, у рамках якої учасники договору забезпечують взаємну підтримку один одного у випадку збитку, заподіяного будь-якому з них.

За матеріалами УНІАН

Посилання на тему:

Статті

«Теорія великого дурня». Світова криза та ісламська економіка

Ісламська альтернатива

Ісламські фінанси допомагають пережити економічну кризу

Фактор віросповідання: кому банки довіряють більше

Наукові роботи (мовою оригіналу)

Правовые аспекты глобализации финансовых рынков: возможности сближения норм права исламской и украинской правовых систем, регулирующих финансовые сделки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.