Ізраїльськими злочинами займеться Гаазький суд

1
Прокурор Міжнародного карного суду (ICC) у Гаазі Луїс Морено-Окампо заявив, що розглядає можливість проведення розслідування військових злочинів Тель-Авіва у секторі Газа.
04.02.2009
Оцініть статтю: 
(453 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прокурор Міжнародного карного суду (ICC) у Гаазі Луїс Морено-Окампо заявив, що розглядає можливість проведення розслідування військових злочинів Тель-Авіва у секторі Газа, зокрема, використання фосфорних бомб у густонаселених районах. Позов, з яким звернулася палестинська сторона, оснований на спростуванні позиції єврейської держави, що намагається зняти з себе всю відповідальність за розв'язану агресію.

У свою чергу Тель-Авів, побоюючись розгляду подібних справ у європейських судах, заявив, що палестинська влада не вправі подавати позови, тому що вона представляє "офіційно невизнану країну". Однак, за словами Морено, Палестинська автономія є де-факто державою, передає ІсламНьюз з посиланням на Аль-Джазіра.

Згідно Римського договору про створення ЄС, яким керується Гаазький трибунал, під його юрисдикцію попадають справи про масштабні військові злочини — однак лише у тому випадку, якщо національні суди не можуть або не хочуть зайнятися їхнім розслідуванням, нагадує Право.ру.

Тому зараз у Тель-Авіва є дві можливості: або почати самостійне розслідування дій своїх формувань у Газі, що виведе його з-під юрисдикції Гааги, або повністю заперечувати злочини, скоєні у ході агресії.

Нагадаємо, що Іспанський суд, що розглядає позови по злочинах проти людяності, скоєних у будь-якій точці світу, прийняв у четвер скаргу палестинських правозахисників. Як передає Іслам.ру, у ній пропонується судити колишнього голову міноборони «Ізраїлю», а нині міністра у справах інфраструктури країни Біньяміна Бен-Елізера, і ще шість військових, причетних до операції у секторі Газа у 2002 році.

ХАМАС також ініціює міжнародне карне переслідування представників політичного і військового керівництва «Ізраїлю» за події у Газі. «Ватажки сіоністського режиму вбивали у Газі наших дітей. Ми будемо домагатися їхнього переслідування у всіх можливих міжнародних судових інстанціях, щоб ці злочинці понесли покарання», - заявив у столиці Ірану голова політбюро рухуХалід Мишааль, передає «ПІЦ».

За матеріалами ІсламНьюз, Іслам.ру

Посилання на тему:

Новини

Штаб-квартиру Бі-бі-сі пікетують за відмову демонструвати благодійний ролик про Газу

Палестинський Опір обнародував дані про втрати з обох сторін

Євреї проти ізраїльської агресії

Через постійні бойові дії немає можливості почати пошуки тіл українки і її дитини

В Сімферополі виступили проти дій Ізраїлю у секторі Газа

В Києві пройшла демонстрація проти агресії Ізраїлю в Газі

В секторі Газа загинула українка і її дворічна дитина

В Києві пройде мітинг солідарності з народом Палестини

П'ятнична проповідь на підтримку Газа

В Україні виступили з осудом масованого бомбардування Сектору Газа

Статті

Формула ХАМАС. Як перемагають сильні духом

Неспростовні факти про ХАМАС і війну в Газі

Ісмаїл Ханійя: "Моє послання Заходу..."

Чим ми можемо допомогти братам у Палестині?

Чому ізраїльтяни вже програли війну

Тарік Рамадан: Мусульмани і Палестина

Бойню в Газі повинен розбирати міжнародний трибунал

Російський політолог: Боротьба палестинців - це боротьба за пріоритет цінностей християнства й ісламу над новим типом фінансового матеріалізму і фашизму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.