Євреї проти ізраїльської агресії

1
Ортодоксальні євреї-антисіоністи приєдналися до протистуючих проти звірств у секторі Газа на Трафальгарській площі у Лондоні 11 січня . Один рабин підпалив свій ізріїльський паспорт на знак протесту.
26.01.2009
Оцініть статтю: 
(269 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Американські євреї вимагають припинити варварську воєнну операцію «Ізраїлю» у секторі Газа, яка плямує образ усього народу. В той же час ціла плеяда єврейських діячів Великобританії також зажадала припинити «кошмар», що коїться в Палестині.

Американські євреї за мир

«Ми не вважаємо, що продовження нинішньої воєнної операції щонайкраще відповідає інтересам США й Ізраїлю, - говориться в заяві організації «J-Street», опублікованій на її веб-сайті. - Якщо не припинити насильство, у найближчі дні й тижні загинуть ще сотні людей, у тому числі ні в чому не винне цивільне населення по обидва боки».

Порядку 1170 палестинців були вбиті і понад 5300 поранені в ході тритижневої наступальної операції «Ізраїлю» у Газі, де проживають 1,5 млн. чоловік. У неділю «Ізраїль», проігнорувавши резолюцію про припинення вогню, прийняту минулого тижня Радою безпеки ООН, продовжив просування танкових і піхотних підрозділів углиб сектора Газа.

Організація «J-Street» була створена рядом єврейських рухів США в 2008 як мирна альтернатива войовничому Американо-ізраїльському комітету громадських зв'язків (AIPAC). На чолі «J-Street» стоїть колишній заступник з питань внутрішньої політики в адміністрації Білла Клінтона Джеремі Бен-Амі.

Організація, яка ратує за мирне вирішення арабо-ізраїльського конфлікту, вважає, що воєнна операція шкодить іміджу «Ізраїлю» і США. Єврейський рух звинуватив адміністрацію Буша в ситуації, що склалася на Близькому Сході.

«США повинні зрозуміти, що події цих тижнів не відбулися ізольовано лише через ракетні обстріли ХАМАС і силову відповідь Ізраїлю, - заявив Бен-Амі. - На ситуації також позначилася блокада Гази і її згубний вплив на півторамільйонне населення, а також у цілому політичний конфлікт між Ізраїлем і палестинцями, який, не будучи вирішеним, продовжує сіяти ненависть, насильство і смерть».

Британські євреї вимагають припинити «кошмар у Газі»

В той же час ціла плеяда єврейських діячів Великобританії також зажадала припинити «кошмар, що коїться в Газі», заявивши, що ізраїльська воєнна операція грає на руку екстремістським силам і сприяє поглибленню негативного уявлення про «Ізраїль» в очах усього світу.

«Ми з жахом спостерігаємо за збільшенням по обидва боки жертв конфлікту», - заявили одинадцять відомих рабинів, політиків і вчених у відкритому листі, опублікованому журналом «The observer» у неділю, 11 січня.

Вони закликали «Ізраїль» до «негайного і довгострокового припинення вогню», а також «повного і остаточного зняття блокади Гази». «Застосування колосальної військової сили... неминуче веде до жахливих страждань безневинних палестинців», - сказав професор Лондонського університету Шалом Лаппін .

Єврейські активісти стурбовані тим, що «триваюча воєнна операція може підсилити прояви екстремізму, дестабілізувати ситуацію в регіоні і підвищити напруженість у відносинах Ізраїлю і його арабських громадян», - говориться в листі.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Чим ми можемо допомогти братам у Палестині?

Федерація єврейських спільнот України висловила співчуття мусульманам Криму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.