Федерація єврейських спільнот України висловила співчуття мусульманам Криму

Федерація єврейських спільнот України висловила співчуття мусульманам Криму
12.02.2008
Оцініть статтю: 
(398 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Як повідомив керівник прес-служби Федерації єврейських спільнот України Олег Ростовцев, Федерація оприлюднила заяву у зв’язку з актом вандалізму на мусульманському цвинтарі в Криму. У заяві висловлено «глибоке співчуття всім мусульманам Криму» та сказано, що «дії такого масштабу свідчать про те, що ця акція була ретельно спланована».

Організація висловлює глибоке співчуття всім мусульманам Криму і особливо тим людям, чиї родичі поховані на цвинтарі селища Нижньогірське. "Вандалів виправдати не можливо: руйнування могил - це наруга над святинями, над всім тим, що дорого кожній релігійній, культурній людині. Ми відчуваємо обурення і біль від того, що таке злодіяння вчинено на землі України", - відзначили представники Федерації.

Федерація єврейських спільнот України висловила підтримку Меджлісу кримськотатарського народу в його зверненнях до владних структур Автономної Республіки Крим, а також сподівання, що «винні в цьому страшному злодіянні будуть знайдені і понесуть заслужене покарання».

Федерація єврейських спільнот України закликала «всі релігійні структури країни, всі конфесії, що представлені в Україні, виступити єдиним фронтом у боротьбі проти варварів — проти тих, хто не гребує найогиднішими засобами в намаганнях зруйнувати міжнаціональний і міжрелігійний мир у нашій державі».

Як зазначає УНІАН, постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Леонід Женько звернувся з листами до прокурора автономії Володимира Бойка та в.о. начальника Головного управління МВС України в Криму Миколи Іллічова з проханням взяти під особистий контроль розслідування акту вандалізму. Представник Президента вважає, що цей злочин може загострити суспільно-політичну ситуацію у Нижньогірському районі або штучно спровокувати конфлікт на міжрелігійному ґрунті, а тому закликає правоохоронців вжити заходів до якнайшвидшого його розслідування та притягнення до відповідальності організаторів та виконавців.

Як повідомлялося раніше, акт вандалізму на мусульманському кладовищі в Криму — безпрецедентний за своїми масштабами, трапився в ніч з 9 на 10 лютого в смт. Нижньогірське. 11 лютого відбувся мітинг протесту, участь у якому взяли не тільки жителі, які сповідують іслам, але й християни, оскільки, як відзначили в прес-службі Меджлісу, «подібного роду факти обурюють релігійні почуття будь-якої людини, незалежно від її віри».

За фактом вандалізму порушена кримінальна справа і ведеться слідство.

За матеріалами РІСУ, pro-test.org.ua

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.