Штаб-квартиру Бі-бі-сі пікетують за відмову демонструвати благодійний ролик про Газу

1
Ролик закликає жертвувати гроші на закупівлю їжі, медикаментів і ковдр.
26.01.2009
Оцініть статтю: 
(305 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Більше 50 членів британського парламенту заявили про намір закликати Бі-бі-сі випустити в ефір ролик, що агітує збирати кошти для жителів сектора Газа. Біля лондонської штаб-квартири Бі-бі-сі вже кілька днів не припиняються акції протесту.

Нагадаємо, Бі-бі-сі заявила, що не має наміру транслювати відеоролик неурядового Комітету з надання термінової допомоги жертвам катастроф (DEC), тому що «повинна зберігати свою неупередженість».

Після цього на адресу корпорації надійшло близько 11 тисяч скарг. Із критикою рішення виступив ряд політиків, громадських і релігійних діячів. Біля лондонської штаб-квартири Бі-бі-сі вже кілька днів не припиняються акції протесту. Таким чином благодійну акцію журналісти Бі-бі-сі перетворили на політичний скандал.

Однак у понеділок генеральний директор віщальної корпорації Марк Томпсон виступив із заявою на захист цього рішення. «Ми хочемо висвітлювати гуманітарну ситуацію (у Газі), ми хочемо висвітлювати її у наших програмах, які дозволяють нам представити все в контексті, виважено, об'єктивно», - передає Бі-бі-сі слова Томпсона. При цьому він додав, що Бі-бі-сі не хоче створити враження, що вона підтримує одну зі сторін.

Тим часом, телеканали Ай-ті-в, а також Четвертий і П'ятий канали британського телебачення мають намір випустити ролик в ефір.

Ролик закликає жертвувати гроші на закупівлю їжі, медикаментів і ковдр для палестинців, що постраждали в результаті тритижневої ізраїльської воєнної операції у секторі Газа.

DEC представляє кілька організацій з надання допомоги. Серед них - Британське відділення Червоного Хреста, Oxfam, Організація з надання допомоги дітям (Save the Children), організація «Ісламська підтримка» (Islamic Relief) та інші.

«Комітет з надання термінової допомоги жертвам катастроф має гуманітарний мандат. Ми не пропонуємо намагатися відновити Газу... на гроші громадськості, але ми можемо задовольнити щоденні потреби її жителів», - заявив голова DEC Брендан Гормлі, повідомляючи про початок кампанії зі збору коштів.

Британський уряд пообіцяв виділити 30 млн. фунтів (більше 40 млн. доларів) на гуманітарну допомогу сектору Газа. За даними палестинських медичних джерел, у ході ізраїльської операції в Газі загинуло щонайменше 1300 палестинців, серед них майже третина - діти, і 5500 чоловік було поранено.

«Ізраїль» стверджує, що метою операції було покласти кінець ракетним обстрілам бойовиками ХАМАС південних ізраїльських міст.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Новини

Палестинський Опір обнародував дані про втрати з обох сторін

Євреї проти ізраїльської агресії

Статті

Формула ХАМАС. Як перемагають сильні духом

Неспростовні факти про ХАМАС і війну в Газі

Ісмаїл Ханійя: "Моє послання Заходу..."

Чим ми можемо допомогти братам у Палестині?

Чому ізраїльтяни вже програли війну

Тарік Рамадан: Мусульмани і Палестина

Бойню в Газі повинен розбирати міжнародний трибунал

Російський політолог: Боротьба палестинців - це боротьба за пріоритет цінностей християнства й ісламу над новим типом фінансового матеріалізму і фашизму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.