У Лондоні пройде виставка ісламської спадщини

1
Лондонська виставка стане першою у рамках світового туру, під час якого експозиція буде представлена у провідних світових центрах науки й освіти.
28.12.2009
Оцініть статтю: 
(493 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Науковому музеї Лондона за підтримки саудівських організацій відбудеться виставка мусульманської тематики під назвою «1001 винахід: Відкрийте мусульманську спадщину у нашому світі».

Виставка присвячена тисячолітній історії науки ісламської цивілізації, починаючи з VII століття, передає «Іслам для всіх» з посиланням на saudigazette.com.sa.

Відвідувачі безкоштовної виставки, що триватиме з 21 січня по 25 квітня 2010 року, зможуть ознайомитися з суспільними, науковими і технічними досягненнями мусульманського світу, а також спільною науковою спадщиною європейської і мусульманської цивілізацій.

Лондонська виставка, спонсором якої виступив Фонд Абдул-Латіфа Джаміла, стане першою у рамках світового туру, під час якого експозиція буде представлена у провідних світових центрах науки й освіти.

За словами представників Фонду, організація виставки в одному з найпрестижніших музеїв Європи допоможе європейцям більше дізнатися про цей дивний період історії й досягнення, що мали величезне значення для світу.

Період з VII по XVII століття був дуже важливим часом науково-технічних досягнень ісламського світу, що охватили Китай, Індію, Персію, Африку й арабські країни. Саме в цей історичний період одержали величезний розвиток інженерна наука, математика, хімія, фізика.

Одним із самих знаменитих експонатів виставки, що складається з понад 15 тисяч предметів, є шестиметровая копія знаменитого водяного «годинника на спині слона» створеного майстром XIII століття Аль-Джазарі.

Автор, якого називають «да Вінчі арабського світу», поєднав у своєму витворі символіку різних культур: індійського слона, китайських драконів, єгипетського фенікса, які об'єднані традиційними арабськими прикрасами. На думку сучасних учених, вони втілюють культурний і науковий зв'язок і наступність різних цивілізацій.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Бі-Бі-Сі зняла телесеріал про «золоту добу» ісламської культури

Арабські вчені першими розшифрували стародавні єгипетські рукописи

Наукові скарби ісламу стануть відомі канадцям

В Туреччині буде відкритий перший у світі музей Ісламської науки і технології

Ісламська цивілізація повинна бути відкрита заново

В Нью-Джерсі відкрилася виставка досягнень ісламської науки

В Катарі проходить виставка «Забуте коріння: роль мусульман у становленні Америки»

Статті

Вплив ісламської філософії на західну культуру

Світло зі Сходу. Європейський Ренесанс як породження мусульманської культури

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.