Древня Біблія, у якій не описується воскресіння Христа, доступна он-лайн

1
Перша сторінка Євангелія від Іоанна
08.07.2009
Оцініть статтю: 
(697 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Вчені оцифрували і виклали в інтернет один із двох найстаріших грецьких списків Старого і Нового завітів - Синайський кодекс, у якому не розповідається про появу воскреслого Христа перед апостолами.

У зв'язку з цим Синайський кодекс четвертого століття, викладений за адресою codexsinaiticus.org, коротший пізніших варіантів на 12 віршів і нараховує близько 800 аркушів, пише IslamNews з посиланням на Daily Telegraph.

Події, пов'язані з "воскресінням" Ісуса (мир йому) викладені у Біблії вкрай непослідовно і суперечливо. Свідчення чотирьох євангелістів відрізняються між собою. Християнські богослови вважають епізод з воскресінням Ісуса (мир йому) головним доказом його "божественності".

Аркуші кодексу зберігаються у чотирьох бібліотеках: Російській Національній Бібліотеці, Британській бібліотеці, бібліотеці Лейпцігського університету і бібліотеці монастиря святої Катерини на Синаї. Через виняткову крихкість манускрипту до роботи з ним допускають дуже невелике число дослідників.

Проект з віртуального возз'єднання кодексу зайняв близько чотирьох років, і коштував близько мільйона фунтів стерлінгів. Тексти супроводжуються тільки англійським перекладом, але в майбутньому проекту Codex Sinaiticus збираються доповнити його російським і німецьким.

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

Новини

В Ірані виходить фільм про ісламського пророка Ісу

Британське телебачення показало коранічну історію Христа

Статті

«Ісус воістину воскресне!». Великдень: час діалогу мусульман із християнами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.