Новий фільм розповідає про подорож до Мекки

1
«Подорож у Мекку» розповідає про паломництво у Мекку знаменитого мандрівника XIV-століття Ібн Баттута, порівнюючи його з хаджем, який здійснюють мільйони наших сучасників.
26.01.2009
Оцініть статтю: 
(267 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В січні у кінотеатрах мережі IMAX відбудеться прем'єра фільму, що розповідає про сучасний досвід хаджу на тлі історії середньовічного мусульманського мандрівника.

В січні у кінотеатрах мережі IMAX відбудеться прем'єра фільму, що розповідає про сучасний досвід хаджу на тлі історії середньовічного мусульманського мандрівника.

«Подорож у Мекку» було знято студією Cosmic Picture у Саудівській Аравії і Марокко. Фільм розповідає про паломництво у Мекку знаменитого мандрівника XIV століття Ібн Баттута, порівнюючи його з хаджем, який здійснюють мільйони наших сучасників.

«Чотири роки тому, коли ми почали зйомки, ми хотіли повідати історію пошуків Мекки, використавши гігантський 25-метровий екран IMAX – найбільш видовищного кіноформату у світі», сказав продюсер фільму Домініс Каннінгхем-Райд.

«Ми хотіли змішати драму XIV століття з сучасною Меккою, показавши минуле і сьогодення».

Під час зйомок «Подорожі у Мекку» оператори вперше зняли хадж у форматі IMAX, піднявшись на вертольотах на висоту 200 футів над містом. Вперше знімальна бригада IMAX була допущена до головної святині ісламу - Великої Мечеті у Мецці.

Продюсери заявили, що фільм не має політичного підґрунтя, будучи розважальним і просвітительським для немусульман, допомагає їм краще зрозуміти іслам.

«Ми подивилися на хадж в історичному контексті», говорить директор Сosmic Picture Таран Девіс (Taran Davies). «Подорож у Мекку» це ігровий фільм з елементами документального».

«Ми прагнемо досягти розуміння (ісламу) наступними поколіннями, а також миру і розуміння в немусульманському світі».

У січні фільм покажуть у США і Франції, а в лютому - Канаді та інших країнах. Його також побачать глядачі Саудівської Аравії, де знаходиться кінотеатр IMAX.

Фільм став результатом співпраці фахівців з різних країн. «Без наших сопродюсерів з Марокко та інших мусульманських партнерів нам не вдалося б нічого», говорить Девіс.

У зйомках взяв участь висхідна зірка Чемс Еддін Зінун.

На жаль, 28-річний актор загинув невдовзі після закінчення зйомок фільму, у якому зіграв головну роль.

Продюсери не робили ставку на знаменитих акторів, оскільки «важливим елементом фільму є сама дія, і знаменитості можуть тільки відволікти увагу глядачів», відзначив Девіс.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Новини

Героєм нового фільму стане пророк Мухаммад

Адміністрація Буша в шоці! Майкл Мур знімає продовження "Фаренгейта 9/11"

Іслам, діти і страуси - у новому фільмі Маджида Маджиді

Статті

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.