Адміністрація Буша в шоці! Майкл Мур знімає продовження "Фаренгейта 9/11"

Адміністрація Буша в шоці! Майкл Мур знімає продовження "Фаренгейта 9/11"
26.05.2008
Оцініть статтю: 
(120 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Майкл Мур почав роботу над продовженням своєї політичної документальної стрічки 2004 року "Фаренгейт 9/11". Випустити новий фільм студія Overture Films і Paramount Vantage, що займаються продюсуванням, збираються вже наступною весною, повідомляє Crimean.org з посиланням на IslamNews.

Подробиці сюжету не розголошуються. Відомо лише, що цього разу Мур зібрався досліджувати зміни, які відбулися з Америкою за останні вісім років. Денні Розетт, виконавчий директор Overture Films, сказала, що режисер не хоче, щоб фільм сприймали як "політично мотивований", і саме тому не хоче випускати його до виборів президента, які відбудуться цією осінню, повідомляє Film.

"Фаренгейт", навпроти, надзвичайно політично заряджена критика введення Бушем військ в Ірак після 11 вересня, зібрав в американському прокаті 119 млн. доларів і став найуспішнішим документальним політичним фільмом за всю історію кінематографа. Його Мур випустив точно перед президентськими виборами, розраховуючи в такий спосіб підтримати опонента Буша Джона Керрі.

У фільмі, що здобув "Золота пальмова гілку" Канського кінофестивалю в 2004 році, розповідається про зв'язки Джорджа Буша і Усами Бен Ладена. Мур аналізує причини і наслідки терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку і Вашингтоні. Американські кінокомпанії спочатку відмовилися випускати цей фільм у прокат у США.

Кінокритики одностайно стверджують, що, подивившись цю шокуючу, сумну і у водночас смішну стрічку про адміністрацію Буша, тероризм та війну в Іраці, ніхто з глядачів не залишиться байдужим. Майстерність режисури фільму, жорсткої політичної сатири на правлячий кабінет США і президента Буша визнав навіть колишній міністр оборони США Роберт Макнамара. "Цей фільм має карколомний вплив. Потрібно, щоб більше людей його подивилися", — сказав Макнамара виходячи з кінотеатру.

Нагадаємо, що минулого року влада США почала розслідування у відношенні Майкла Мура, звинувативши його в порушенні ембарго, накладеного США на поїздки на Кубу.

За матеріалами Сrimean.org

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.