Героєм нового фільму стане пророк Мухаммад

Героєм нового фільму стане пророк Мухаммад
29.10.2008
Оцініть статтю: 
(177 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Життя пророка Мухаммада привернуло увагу фільморобів, тому було ухвалене рішення про створення картини про нього. Продюсери заявляють, що це буде другий англомовний фільм в історії кінематографу, присвячений пророку Мухаммаду.

На цю ж тему зняли тільки «Послання» в 1976 році з Ентоні Куіном у головній ролі, що стало класикою західного кінематографа. Це був рідкісний випадок, коли представники мусульманського світу не були показані як агресори, а їхній світ режисер-мусульманин сірійського походження Мустафа Аккад показав дуже гідно.

Як повідомляє Іслам для всіх з посиланням на ilovecinema.ru, саме ця картина ляже в основу нового фільму, що в результаті стане римейком «Послання» і буде називатися «The Messenger of Peace» («Посланник миру»).

Продюсер Оскар Зохбі, що брав участь у зйомках оригінального фільму, буде працювати і над його римейком:

«Ми з великою повагою ставимося до роботи Аккада, але технології кіно суттєво прогресували з 1970-х років, і в цьому новому проекті будуть використані нові технології для того, щоб яскравіше передати головну ідею оригінального фільму».

В «Посланні» пророк Мухаммад і його найближчі сподвижники не попадали в об'єктив камери, тільки їхні голоси були чутні з-за кадру, оскільки іслам забороняє візуальне зображення Пророка.

Життя Пророка в основному було пов'язане з містами Меккою і Мединою - вони є священними для мусульман. Швидше за все, зйомки «Посланника» будуть проходити саме там, на території сучасної Саудівської Аравії.

В останні роки почастішали образи на адресу пророка Мухаммада: датчани почали малювати карикатури на нього, британський письменник спробував довести, що в нього була "малолітня" дружина. Це викликало обурення в ісламському світі. Режисер і продюсер Мустафа Аккад був убитий бомбою, яку підірвав на собі терорист-смертник з Аль Каїди в люксовому готелі столиці Йорданії Аммані в 2005 році.

Сценарист фільму Ремсі Томас переконаний: «В 21 столітті дійсно потрібний фільм, який емоційно привабить аудиторію і покаже шлях, що привів до появи ісламу».

За матеріалами Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.