Православні жителі ОАЕ готуються зустрічати Великдень

До 64-ї річниці депортації кримських татар у Криму відкриється виставка 40 кримських художників
До 64-ї річниці депортації кримських татар у Криму відкриється виставка 40 кримських художників
1
В ОАЕ виділені приміщення для представників усіх найбільших релігій.
До 64-ї річниці депортації кримських татар у Криму відкриється виставка 40 кримських художників
1
17.04.2009
Оцініть статтю: 
(286 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Православні жителі мусульманської країни ОАЕ завершують останні приготування до зустрічі древнього християнського свята Великодня, повідомляє УКРІНФОРМ.

Незважаючи на те, що ОАЕ - мусульманська країна, тут шанобливо відносяться до представників інших релігій. За свою толерантність Емірати отримали високу оцінку в останньому щорічному звіті Держдепартаменту США про свободу віросповідання і релігії у країні.

Національні громади в ОАЕ широко відзначають європейський, китайський, іранський та індійський Новий рік, католицькі і православні свята та інші урочисті дати. У країні виділені приміщення для представників усіх найбільших релігій, служби ведуться російською, англійською, корейською і китайською мовами, урду і хінді. Відкриті католицькі і православні церкви, а єдиною претензією їхніх настоятелів є недостача місця і прохання до уряду виділити ділянки для будівництва нових храмів.

Іслам не забороняє бути добрими і справедливими з представниками інших світових релігій, не залежно від того, знаходяться вони в ісламському світі чи за його межами. Більш того, Коран звертається до них не інакше, як «О люди Писання» або «О Ви, володарі Писання», підкреслюючи тим самим, що вони мають із мусульманами спільні джерела, споконвічно належать до єдиної релігії, яку проповідували всі послані Всевишнім Пророки. Однак християн Коран наділив особливим статусом і вважає їх більш близькими для сердець мусульман: «Безсумнівно, переконаєшся ти, що більше всіх дружелюбні до віруючих ті, хто говорить: «Воістину, християни ми». Це тому, що є поміж них ієреї й ченці, що не зарозумілі вони» (Коран, 5:82).

За матеріалами УКРІНФОРМ

Посилання на тему:

Мусульмани засудили атаки проти християн в Іраку

У Франції мусульмани віддають перевагу навчанню в католицьких школах

Юсуф Аль-Карадаві схвалює будівництво церков у мусульманських країнах

Мусульманські вчені привітали християн з Різдвом

Іракські імами привітали Бенедикта XVI з Великоднем

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.