Мусульмани засудили атаки проти християн в Іраку

20.10.2008
Оцініть статтю: 
(279 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Організація Ісламська Конференція (ОІК) 15 жовтня засудила атаки проти християн у північному Іраку, які стали причиною втечі понад тисячі родин, - повідомляє Християнський Мегапортал Invictory.org з посиланням на Портал-Credo.

Генеральний секретар організації Екмеледдін Іхсаноглу (Ekmeleddin Ihasanoglu) сказав, що насильство в місті Мосул стало "безпрецедентним в історії Іраку".

Він закликав владу "переслідувати в законному порядку злочинців, що стоять за цими актами і припинити страждання християнських братів, надавши їм захист".

В неділю, 12 жовтня, один християнин був убитий і один поранений у результаті обстрілу озброєними людьми в місті Мосул. У цілому вбивства християн тривають два тижні.

Серйозне поліцейське підкріплення змогло забезпечити виселення християн з їхніх будинків.

Влада Іраку запевнила в тому, що буде направлена урядова комісія на північ країни з метою розслідування актів насильства проти християн.

"Кабінет підкреслив необхідність вжити негайних заходів для підтримки безпеки поряд з інтенсивними воєнними операціями по відновленню порядку в Мосулі", заявив представник влади Алі Аль-Даббаг (Ali Al Dabbagh).

Вибух невеликої бомби, встановленої на дверях порожньої католицької церкви в Мосулі, заподіяв лише незначні руйнування, повідомила поліція.

За словами християнського правознавця Юнадіма Канна (Yunadim Kanna) у результаті недавніх переслідувань і вбивств християн біженцями стали понад 1500 сімей.

За матеріалами Invictory.org

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.