Юсуф Аль-Карадаві схвалює будівництво церков у мусульманських країнах

Юсуф Аль-Карадаві схвалює будівництво церков у мусульманських країнах
23.05.2008
Оцініть статтю: 
(256 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відомий мусульманський вчений шейх Юсуф Аль-Карадаві (Yusuf Al-Qaradawi) схвалив будівництво церков у мусульманських країнах з метою задоволення потреб християнської громади.

«Немає нічого поганого в будівництві церков для християнських громадян, якщо така необхідність виникає через збільшення їхньої чисельності або нестачу місць для відправлення релігійних служб, за умови, що таке будівництво дозволене правителем», - сказав Карадаві, додавши, що фатва також відноситься до немусульман, які приїжджають у мусульманські країни на роботу або мають посвідку на проживання.

Фатва була видана у відповідь на питання із приводу спорудження першої в історії Катару християнської церкви на землі, виділеній для правителів емірату.

Католики становлять більшу частину християнської громади Катару, що нараховує 70 тис. чоловік.

В останні роки правителі країн Перської затоки неодноразово проявляли релігійну толерантність до християнських меншин, надаючи їм земельні ділянки під будівництво церков.

У Бахрейні, Кувейті, Омані та Об'єднаних Арабських Еміратах уже зведені церкви, які відвідують сотні тисяч емігрантів.

Рівне ставлення

Карадаві, який займає пост президента Міжнародного Союзу Мусульманських Учених, також схвалив участь мусульман у будівництві церков.

«Якщо ми дозволяємо їм будувати церкви в мусульманських країнах, ми дозволяємо участь мусульман у будівництві...».

Шейх Карадаві відзначив, що мусульманські вчені неоднозначно ставляться до проблеми: із чотирьох основних ісламських шкіл, свій дозвіл дав лише імам Абу Ханіфа.

Карадаві мотивує своє рішення прийнятим в ісламі принципом рівного ставлення: «На Заході мусульманам точно так само дозволяють будувати мечеті...»

За матеріалами ІсламОнлайн

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.