Доу-Джонс запускає ісламські індекси для Великого Китаю

1
Індекси Доу-Джонса для Великого Китаю дозволять учасникам ринку відслідковувати продуктивність провідних ісламських компаній регіону.
29.10.2009
Оцініть статтю: 
(325 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Провідний світовий провайдер фондових індексів компанія «Доу Джонс» запустила ісламський ринковий індекс Великого Китаю (DJIM). Індекс дозволить судити про характеристики шаріатських компаній, що функціонують на території Китаю, Гонконгу і Тайваню.

Новий індекс буде лежати в основі таких фінансових продуктів як біржові індексні фонди (ETFs) або служити критерієм оцінки інвестиційних фондів, пише «Іслам для всіх» .

Президент підприємств Dow Jones Майкл А. Петронелла сказав, що індекси Доу-Джонса для Великого Китаю дозволять учасникам ринку відслідковувати продуктивність провідних ісламських компаній, що діють в одному з регіонів світу, що найбільш активно розвивається.

«Хоча ринки Китаю, Гонконгу і Тайваню знаходяться на різних щаблях розвитку, їх поєднує сильна бізнес-культура. У поєднанні з перспективами довгострокового зростання і вимогами ринку, це стало важливим фактором для розробки індексів Великого Китаю», сказав він.

DJIM охоплює акції шаріатских компаній, основна діяльність яких зосереджена у Китаї, Гонконгу і Тайвані, і відображена на торгах гонконгської, тайваньської і американської фондових бірж.

Для визначення відповідності DJIM, акції повинні належати компаніям, що займаються дозволеною ісламським законом діяльністю і мати певні фінансові коефіцієнти.

На 22 жовтня DJIM включав 290 компаній, у числі перших - китайські компанії, що належать до галузей телекомунікацій, високих технологій, нафтогазової та виробництва товарів широкого вжитку.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Глобальний стандарт ісламських деривативів буде створений до грудня

Підрозділ Всесвітнього банку вперше випустить ісламські облігації

Китай може стати наступним найбільшим ринком ісламських фінансів

Ісламські фінанси активно розвиваються у Франції

Статті

Ісламська економіка сильніша кризи

«Теорія великого дурня». Світова криза та ісламська економіка

Ісламська альтернатива

Ісламські фінанси допомагають пережити економічну кризу

Наукові роботи

Правовые аспекты глобализации финансовых рынков: возможности сближения норм права исламской и украинской правовых систем, регулирующих финансовые сделки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.