У Лондоні відкрилася виставка «Мухаммед - милість людству»

У Лондоні відкрилася виставка «Мухаммед - милість людству»
08.02.2012
Оцініть статтю: 
(273 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У межах Всесвітнього тижня релігійної гармонії, який відзначався у перші сім днів лютого, Ісламський культурний центр Великобританії і центральна мечеть Лондона відкрили виставку, присвячену Пророкові Мухаммеду (мир йому і благословення).

Організатором експозиції стала некомерційна благодійна організація Exhibition Islam, яка без малого десять років займається культурно-просвітницькою роботою, поширюючи знання про іслам у Британії та за її межами. Користуючись останніми технічними розробками у ґалузі виставкової справи, компанія використовує унікальний революційний підхід, що дозволяє організувати експозиційний простір відповідно до вимог людей самого різного рівня підготовки.

Exhibition Islam, яка за роки діяльності встигла завоювати репутацію провідного ісламського організатора виставок на заході, займається виставковою діяльністю у школах, музеях, мечетях, виховних і виправних установах, де їх бачать сотні людей.

За десять років роботи організація неодноразово отримувала пропозиції з облаштування постійної експозиції, а в 2008 вона розпочала переговори з глобальною комісією щодо популяризації імені Посланця у всьому світі, результатом яких стало відкриття постійної виставки у центральній мечеті Лондона.

Виставка оповідає не лише про життя і вчення Пророка Мухаммеда (мир йому і благословення), Священний Коран і основи ісламу, але й уявленнях мусульман про створення всесвіту і перших пророків ісламу.

З усіма цими темами глядачі можуть ознайомитися за допомогою вражаючих наочних посібників, мультимедіа-презентацій, інтерактивних моделей, розроблених спеціально для цієї виставки, а також прекрасно підібраної колекції рукописів Корану, інших релігійних текстів і предметів старовини.

За задумом організаторів, експозиція сприятиме поглибленню знайомства британської публіки з ісламом, його історією і цивілізацією, причому проведення виставки в мечеті дозволить забезпечити атмосферу невимушеності і дружелюбності, підкреслити доброзичливий характер ісламської релігії і дати можливість глядачам обмінюватися думками і вести прямий діалог з мусульманськими духовними лідерами.

За даними опитувань, більше 60% британців отримують інформацію про іслам через засоби масової інформації і лише 5% - за допомогою прямої взаємодії з мусульманськими організаціями.

На думку співробітника Exhibition Islam Умара Ансарі (Umara Ansari), постійна виставка «Мухаммед - милість людству» є досягненням не лише для компанії, але й для усієї мусульманської громади Британії, крім того, вона підвищує стандарти представлення ісламської релігії серед немусульманської публіки.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Британський музей розповість про історію хаджу

Виставка у Лондоні демонструє внесок мусульманських учених у розвиток західної цивілізації

Досягнення мусульманської наукової думки вперше представлені у Лондонському музеї

Бі-Бі-Сі зняла телесеріал про «золоту добу» ісламської культури

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.