У Києві пройде Тиждень культури і мистецтв Ісламської Республіки Іран

У Києві пройде Тиждень культури і мистецтв Ісламської Республіки Іран
03.11.2010
Оцініть статтю: 
(268 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 11 по 17 листопада у Києві пройдуть Дні культури і мистецтв Ісламської Республіки Іран. Як повідомили «Новому Регіону» в «Українському домі», метою цієї програми є підвищення рівня культурної співпраці, більшого знайомства двох народів з культурою, мистецтвом і традиціями один одного, а також зміцнення співпраці у всіх сферах.

У програмі візьмуть участь такі установи, як Організація культурної спадщини, народних промислів і туризму Ірану; Міністерство культури й ісламської орієнтації Ірану; Організація культури й ісламських зв'язків; Організація Радіо і Телебачення Ісламської Республіки Іран; Національний центр килимоткацтва Ірану; Асоціація коштовного каменя. За сприяння вказаних установ будуть проведені різні заходи, зокрема, виставки і майстер-класи у різних художніх сферах.

Зокрема, запланована участь майстрів образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва тощо.

В рамках Тижня культури і мистецтва Ірану також відбудеться фестиваль художніх фільмів, концерт музичного мистецтва народностей, що населяють Іран.

Крім того, пройдуть майстер-класи з килимоткацтва, національної кухні, аплікації по дереву «Монаббаткарі», живопису, графіки і мініатюри, каліграфії.

Програмою заходів передбачені численні виставки, зокрема: фотовиставка визначних пам'яток і пам'ятників Ірану, виставка витворів живопису і каліграфії, виставка витворів декоративно-прикладного мистецтва, виставка килимів і золота, срібла і коштовних каменів, іранських сувенірів, виставка народних музичних інструментів, а також виставка-презентація видатних учених, літераторів й історичних діячів Ірану та виставка «Видатні жінки Ірану – діячі науки, культури і мистецтв».

Дні культури і мистецтв Ісламської Республіки Іран проходитимуть за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 2, «Український дім» з 10:00 до 19:00.

За матеріалами «Новий регіон»

Посилання на тему:

Виставка марок Ісламської Республіки Іран пройде на київському головпоштамті

Що громадяни України знають про Ісламську Республіку Іран?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.