Мусульмани, які бажають зробити хадж із Криму, до 15 жовтня повинні звернутися у Муфтіят

1
Кидання камінців у колони Джамарат - один із обрядів хаджу.
02.10.2009
Оцініть статтю: 
(140 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Бажаючі відправитися у хадж (паломництво до святих місць Мекки і Медіни) з Криму повинні до 15 жовтня поточного року звернутися у Духовне управління мусульман Криму (ДУМК), при собі потрібно мати закордонний паспорт. Про це інформагентству QHA повідомили у Муфтіяті.

Паломникам потрібно мати наступні документи: закордонний паспорт, для іноземців потрібний дозвіл на тимчасове проживання на Україні, міграційна віза і дозвіл на роботу, 2 кольорових фотографії 3х4 на білому фоні, подружжю необхідно мати свідоцтво про шлюб (оригінал), жінка молодше 45 років супроводжується чоловіком із числа найближчих родичів. Також потрібні ліки, розкладний матрац і гроші на особисті витрати і на жертвопринесення (курбан), близько 150 доларів США.

Крім того, у зв'язку зі спалахом епідемії грипу А/H1N1, Королівство Саудівська Аравія висунуло ряд додаткових умов для прочан. Зокрема, для відкриття візи на здійснення хаджу посольство Саудівської Аравії вимагає від прочан наявності міжнародного свідоцтва про вакцинації проти менінгіту ACYW1-135, також необхідно мати довідки про відсутність хронічних захворювань.

Вартість хаджу з Криму складає 3700 доларів США. У дану суму входить оформлення віз, авіапереліт, попереднє навчання паломників, забезпечення необхідною літературою і іхрамом, щоденні заняття і проповіді, страховка, проживання у Мецці і Медіні.

Також прийом заявок на здійснення обрядів паломництва продовжує Духовне управління мусульман України «Умма», яке пропонує зробити хадж цього року за ціною 3000 доларів США. У вартість входить чартерний безпересадочний авіапереліт з Києва у Саудівську Аравію і назад, проживання, харчування і автобусні перевезення по всіх пунктах хаджу.

Нагадаємо, що у 2009 році Міністерство у справах хаджу Саудівської Аравії виділило для України квоту у 500 місць. У червні на засіданні Ради муфтіїв мусульман України виділені квоти були розподілені наступним чином: Духовний центр мусульманських громад України (м. Донецьк) - 50 місць, «Київський Муфтіят» (м. Київ) - 50 місць, ДУМУ «Умма» (м. Київ) - 100 квот, Духовне управління мусульман України на чолі з Ахмедом Тамімом - 100 місць і ДУМК (Крим) - 200 місць. При розподілі Рада враховувала кількість парафіян і кількість мусульманського населення, що проживає у цих регіонах.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

Українські мусульмани готуються до проведення обрядів паломництва

Цього року вводяться обмеження на паломництво у Мекку

Визначено механізм розподілу квот на здійснення хаджу

500 мусульман України одержали квоти на здійснення хаджу

Статті

Подих хаджу

Хадж-2008: хто і чому приховував виділені Саудівською Аравією квоти?

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.