«Антологія джихаду»

1
Кардаві: «Моя книга адресована філософам, правознавцям, ученим, юристам, політикам, військовим, сходознавцям та іншим»
02.07.2009
Оцініть статтю: 
(148 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відомий ісламський вчений доктор Юсуф Аль-Кардаві випустив двотомний твір, названий ним «Антологією джихаду».

Як пише сайт IslamNews, робота зі створення книги тривала шість років. Це обумовлено «делікатністю і надзвичайною важливістю розглянутої у ній теми, особливо в наш час», - сказав сам автор цієї праці. «Вона дає об'єктивний погляд на явище, яке останніми роками інтерпретується перекручено».

За словами доктора, написання подібної книги він вважав не чим іншим, як своїм особистим обов’язком. Ідея створення даного твору прийшла до нього невдовзі після того, як у світ вийшла інша фундаментальна праця Кардаві «Антологія закяту».

«Багато друзів і колег настійно просили мене приступити до написання схожого твору з проблеми джихаду. Однак я довго вибачався перед ними, говорячи, що поки не готовий до виконання подібного завдання. І це з урахуванням того», - додає Кардаві, - «що раніше я написав ряд нарисів та інших невеликих за обсягом робіт на дану тематику. Я чекав підходящого моменту для початку створення книги про джихад, прагнучи до того, щоб моє дослідження вийшло всеохоплюючим і приносило користь мусульманській Уммі та всьому світовому співтовариству в цілому».

У своїй новій книзі автор висуває цілий ряд фундаментальних тез, основаних на кропіткому аналізі як джерел зародження явища джихаду, так і його положення у реаліях сучасного суспільства, передає IslamNews з посиланням на IslamOnline.

Починається «Антологія» із заяви про важливість і необхідність джихаду як невід'ємної умови для збереження безпеки Батьківщини. «Без нього захист вітчизни стає марним, кров її синів нічого не варта, її святині прирівнюються до жменьки піску, а вороги Умми починають керувати нею».

На сторінках книги Кардаві розглянув і питання ставлення людей до джихаду, розділивши їх на три різні категорії: радикально настроєні маси, представники помірного погляду на джихад і конформісти.

Книга Кардаві призначена для широкого кола читачів. Як він сам відзначив: «Моя книга адресована філософам, правознавцям, ученим, юристам, політикам, військовим, сходознавцям та іншим».

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

Новини

Далай-лама переконаний, що концепцію джихаду у всьому світі неправильно розуміють

Ю. аль-Карадаві закликав до об'єднання з іудеями в боротьбі проти атеїзму, розпусти і сіонізму

Ю. аль-Карадаві засудив бездіяльність мусульман у зв'язку з подіями в секторі Газа

Іслам не може асоціюватися з терором, вважають експерти при ООН

Юсуф Кардаві: за вибухами в Алжирі й Марокко стоять безумці

В Києві на науковому колоквіумі обговорили правильне розуміння Джигаду

Статті

Ненасильницький джихад. Перемоги мусульман, християн та індусів

Цілі і способи джигаду

Ознаки псевдоісламського екстремізму

Шейх Юсуф Кардаві: Чому ісламська громада стала настільки слабкою

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.