Ю. аль-Карадаві закликав до об'єднання з іудеями в боротьбі проти атеїзму, розпусти і сіонізму

Ю. аль-Карадаві закликав до об'єднання з іудеями в боротьбі проти атеїзму, розпусти і сіонізму
05.05.2008
Оцініть статтю: 
(217 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Видатний богослов, голова Міжнародного союзу улемів шейх Юсуф аль-Карадаві відкинув припущення про будь-яку ворожнечу між мусульманами й іудеями і підкреслив, що умма протистоїть лише екстремістському руху сіонізму. «Між мусульманами й іудеями немає ворожнечі», - заявив він під час візиту до нього рабинів руху «Нетурей Карта», повідомляє Іслам.ру з посиланням на IslamOnline.

Він також відзначив, що протягом багатьох століть іудеї жили в мусульманських країнах у мирі. «Євреї були найзаможнішими людьми в Єгипті і багатьох мусульманських країнах», - сказав Ю. аль-Карадаві трьом рабинам, яких він прийняв у себе дома в столиці Катару. Рабин Аарон Коен з ним погодився.

Аль-Карадаві також підкреслив, що в мусульман та іудеїв спільні основи віровчень – як одні так і інші є послідовниками авраамічних релігій. «Євреї, які вірять у Тору, дуже близькі до послідовників Ісламу», - відзначив він. Богослов переконаний, що мусульмани й іудеї повинні об'єднатися в боротьбі з атеїзмом, порнографією, одностатевими шлюбами й несправедливістю, одним з різновидів якої є сіонізм.

В той же час днями група в складі більш ніж 100 британських євреїв, серед яких відомі академіки, письменники, актори та інші громадські діячі, виступила проти ізраїльської держави. Серед підписантів - професор університету Іст-Лондона Хаім Брешіт, який закликав до академічного бойкоту держави євреїв, драматург Гарольд Пінтер, Деніела Макховера, який вів судовий процес проти генерала Дорона Альмога, та багато інших. Про це повідомляє сайт Іслам.ру з посиланням на Мedia International Group.

«Ми не можемо святкувати день народження держави, побудованої на тероризмі, убивствах і вигнанні іншого народу з його землі. Держави, що навіть зараз займається етнічними чистками, порушуючи тим самим міжнародне право, держави, що влаштовує жахливе колективне покарання цивільному населенню сектора Гази, позбавляючи палестинців прав людини й національних прагнень. Ми будемо святкувати тоді, коли араби і євреї будуть жити як рівні на мирному Близькому Сході», - заявляють автори листа.

«У липні 1948 року 70 тисяч палестинців були вигнані зі своїх будинків у Лідді й Рамаллі, влітку, у спеку, без їжі й води. Сотні тоді вмерли. Це подія відома під назвою Марш смерті. Ми не будемо святкувати», - продовжують автори звернення.

«Близько 750 тисяч палестинців стали біженцями, - наводять факти британські євреї. - Приблизно 400 сіл були стерті з лиця землі. Але етнічна чистка на цьому не закінчилася. Тисячі палестинців були вигнані з Галілеї в 1956 році. І ще тисячі, коли ізраїльтяни зайняли Західний берег і сектор Гази. Згідно міжнародного права і рішення №194 ООН, військові біженці мають право на повернення або компенсацію. Ізраїльська держава ніколи не визнавала цього права. Ми не будемо святкувати».

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.