Іслам не може асоціюватися з терором, вважають експерти при ООН

19.11.2007
Оцініть статтю: 
(175 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Ні іслам, ні будь-яка інша релігія не можуть асоціюватися з терористичними актами або підбурювати до тероризму.

Про це заявили в суботу, 17 листопада, у Тунісі експерти з різних країн світу, що брали участь в організованій ООН міжнародній конференції з боротьби з тероризмом.

У заключному документі за результатами триденного форуму підкреслюється, що «жодна релігія не є причиною політичного радикалізму і екстремізму», передає Дейерлер з посиланням на ІТАР-ТАРС. «Релігійна доктрина може бути лише "механізмом мобілізації", але не прямою причиною», - відзначили учасники конференції.

На їхню спільну думку, «міжнародний тероризм завдає шкоди репутації мусульман, багато мусульманських країн самі є його жертвами». «Останні роки, - підкреслили експерти, - характеризуються зростанням ісламофобії, феноменом, що перешкоджає правильному сприйняттю ісламу і мусульман. Ісламофобія набуває все більшого поширення, сприяючи пропаганді помилкових концепцій, дезінформації про іслам, нетерпимості і дискримінації відносно мусульман».

Однак, відзначається у заключній заяві, «поява угруповань, які стали від імені ісламу на шлях фанатизму, насильства і екстремізму, не доводить ніякого зв'язку між їхніми акціями і мусульманською релігією». «Істинний іслам проповідує помірність, що ґрунтується на таких цінностях, як рівність, правосуддя, мир і братерство, - зауважили фахівці. - Іслам пропагує терпимість і повагу до інших релігій і закликає до миру та взаємоповаги».

За матеріалами Дейерлер

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.