«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

1
Правозахисники звинувачують ізраїльських солдатів і поселенців у здійсненні серйозних злочинів проти палестинців, у тому числі беззаконних убивств і нападів, які залишаються безкарними.
15.07.2009
Оцініть статтю: 
(317 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Міжнародна Амністія» звинуватила «Ізраїль», який почав блокаду і розв'язав війну у секторі Газа, в тому, що він фактично веде палестинців до катастрофи.

«Ізраїльська воєнна операція, почата наприкінці грудня, поставила умови життя [палестинців] на межу катастрофи», говориться у звіті організації від 28 травня.

За 22 дні обстрілів сектора Газа ізраїльськими військами загинули більше 1400 і поранені 5450 палестинців, повністю зруйнована інфраструктура регіону, повідомляє Іслам для всіх з посиланням на ІсламОнлайн.

«Ще до початку операції, місцева економіка була паралізована недостатнім імпортом і забороною на експорт», стверджує «Міжнародна Амністія», підкреслюючи, що ізраїльська блокада серйозно погіршила гуманітарну ситуацію у регіоні.

У звіті говориться, що блокада стала причиною смерті від різних захворювань сотень палестинців, тому що ізраїльська влада заборонила їм виїзд за межі сектора Газа на лікування.

Зокрема, згадується випадок 58-річного хворого на рак Мохаммеда Абу Амро, який кілька місяців намагався одержати дозвіл на виїзд.

«У дозволі було відмовлено з «міркувань безпеки», які не уточнювалися». Через тиждень після смерті хворого прийшли папери з дозволом на тижневе перебування за межами Гази.

Правозахисники також стверджують, що ізраїльська блокада перекреслила мрії багатьох палестинців про навчання за кордоном.

«Сотні студентів не можуть потрапити у свої університети, тому що вони не можуть виїхати з Гази».

Катування

«Міжнародна Амністія» заявила, що в ізраїльських в'язницях без пред'явлення звинувачень утримуються 8 тисяч палестинців, у тому числі 300 дітей.

У вересні минулого року ізраїльськими солдатами був заарештований 12-річний Мохаммед Хаваджа у своєму будинку у селі Нілін.

«До 15 вересня його били і утримували разом з дорослими у військовому таборі ув’язнення, потім він був звільнений під заставу. Його звинуватили у тому, що він кидав каменями у солдатів, і направили у військовий трибунал».

За словами правозахисників, під час допитів палестинські ув'язнені піддаються катуванням, їх позбавляють сну, загрожують переслідуванням родин, багатьом відмовляють у побаченнях з родичами.

«Більшість палестинських ув'язнених утримуються у в'язницях «Ізраїлю» з порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє вивезення ув'язнених на територію окупаційної влади. Це ускладнює або позбавляє ув’язнених побачень з родинами».

Безкарність

«Амністія» також звинуватила ізраїльських солдатів і поселенців у здійсненні серйозних злочинів проти палестинців, у тому числі незаконних убивствах і нападах, які залишаються безкарними.

«Безкарність стала нормою для ізраїльських солдатів і членів служб безпеки, а також ізраїльських поселенців, які роблять серйозні порушення прав палестинців, у тому числі незаконні вбивства, фізичне насильство і напад на їхнє майно».

У таких випадках солдатів судять за ненавмисне вбивство, таким чином, винним у злочинах проти палестинців в основному виносять досить м'які вироки.

У звіті також говориться про насильницьке позбавлення власності, знесення будинків палестинців і розширення незаконних ізраїльських поселень, які стали повсякденною практикою на окупованих палестинських землях.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Новини

У Стамбулі пройде міжнародна конференція в підтримку Палестини

У Єгипті згнило 9 тис тонн продуктів, призначених для блокадної Гази

Ізраїльськими злочинами займеться Гаазький суд

Ю. аль-Карадаві засудив бездіяльність мусульман у зв'язку з подіями в секторі Газа

Статті:

Чи можуть влаштувати геноцид жертви голокосту?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.