У Єгипті згнило 9 тис тонн продуктів, призначених для блокадної Гази

1
Рідка вантажівка долає блок пост пропускного пункту Рафах на кордоні Єгипту і Гази
20.04.2009
Оцініть статтю: 
(218 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Дев'ять тисяч тонн продуктів, призначених для жителів блокадної Гази, зіпсувалися, ставши непридатними для споживання, у результаті дій єгипетської влади. Про це IslamNews повідомив Басімо Наїм, міністр охорони здоров'я в уряді Ісмаіла Ханійї. За його словами, єгиптяни затримали гуманітарний вантаж у пустелі без яких-небудь пояснень і не висуваючи ніяких умов, не давши доставити його жителям сектора.

На сьогоднішній день населення Гази переживає жахливу гуманітарну катастрофу. У секторі не вистачає продовольства, питної води, медикаментів і будматеріалів для проведення відновлювальних робіт. Становище Гази багатократно погіршилося у результаті недавньої ізраїльської агресії. За три тижні безперервних бомбардувань більше 5000 будинків були повністю зруйновані і не підлягають відновленню, стільки ж знаходяться у напівзруйнованому стані. Знищено всі адміністративні будівлі, більшість навчальних закладів і мечетей. Випалено величезні площі сільськогосподарських земель.

У результаті агресії загинули більше 1500 палестинців і близько 5000 отримали поранення. Дві третини з них - жінки і діти. Список жертв нападу постійно зростає. Як пояснив Басимо Наїм, це відбувається через те, що серед важкопоранених високий відсоток тих, у кого в результаті використання фосфорних бомб спалені легені і чиє життя підтримується лише за рахунок апаратів штучного дихання. Міністр відзначив, що це пов'язане з використанням Тель-Авівом нової зброї, наслідки якої проявляються протягом тривалого часу.

Крім Тель-Авіва, основним винуватцем блокади Гази, яка триває вже більше двох років, вважається Каїр. Єгипетська влада обвинувачується у прямій змові з сіоністами, у результаті якої палестинське населення понесло додаткові втрати. У дні агресії єгиптяни не пропускали через кордон мирне населення (включаючи поранених), яке рятувалося від безперервних бомбардувань. Це була перша війна, у якій люди піддавалися масовому знищенню, будучи заблокованими на невеликій території. Сьогодні, незважаючи на рішучі протести арабської і світової громадськості, Каїр не пропускає в палестинський анклав гуманітарну допомогу.

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

Новини:

Підсумки війни у Газі: ХАМАС диктує умови ізраїльтянам

Палестинський Опір обнародував дані про втрати з обох сторін

Ю. аль-Карадаві засудив бездіяльність мусульман у зв'язку з подіями в секторі Газа

Статті:

Чи можуть влаштувати геноцид жертви голокосту?

Формула ХАМАС. Як перемагають сильні духом

Неспростовні факти про ХАМАС і війну в Газі

Ісмаїл Ханійя: "Моє послання Заходу..."

Чому ізраїльтяни вже програли війну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.