Уряд знизив тарифи на природний газ для релігійних організацій до рівня, як для населення

1
Уряд виконав обіцянку знизити тарифи на газ для релігійних організацій. (Фото «Сегодня»)
04.09.2009
Оцініть статтю: 
(192 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Кабінет Міністрів прийняв рішення, що природний газ для релігійних організацій на комунально-побутові потреби відпускатиметься за цінами, які діють для потреб населення. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду 3 вересня 2009 року.

Як повідомляє ІРС з посиланням на Урядовий портал, встановлення таких цін суттєво зменшить фінансове навантаження на релігійні організації та дозволить їм своєчасно і у повному обсязі здійснювати розрахунки за отриманий природний газ.

За інформацією ІРС, зазначене рішення Уряду було схвально сприйнято представниками конфесій, які цього ж дня зібрались на засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій для аналізу результатів нещодавньої зустрічі глав конфесій з Прем’єр-міністром України у липні цього року. Питання зменшення тарифів на газ для релігійних організацій знайшло відображення у окремому урядовому дорученні, виданому за результатами цієї зустрічі.

Нагадаємо, що зазначене питання не знаходило належного вирішення ще з 2002 року. Проте під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 13 липня 2009 року Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевнила, що Уряд доведе до логічного завершення питання надання комунальних послуг Церквам за цінами, встановленими для населення. «Це основне питання для церков і культових споруд, і це саме те, що ми робитимемо і доведемо до кінця», – запевнила Юлія Тимошенко духовних провідників країни.

До цього часу релігійні організації сплачували за газ, як промислові підприємства. Для порівняння: вартість природного газу для промисловості становить 310 доларів за тисячу кубометрів при ціні для населення у 402 – 622 гривень (близько 46,7 – 72,3 доларів) за тисячу кубометрів залежно від обсягів споживання.

За матеріалами ІРС

Посилання на тему:

На завершення сесії Парламент планує забезпечити невідворотність покарання за злочини з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості

Підготовлена нова редакція Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”

Українські миротворці мають поважати релігійні традиції місцевого населення – державна Стратегія

Верховна Рада остаточно заборонила гральний бізнес в Україні

За зберігання порнографії з метою збуту чи розповсюдження притягуватимуть до кримінальної відповідальності

Парламент ухвалив низку законопроектів, які стосуються питань свободи совісті та віросповідання

Парламент України розгляне законопроекти з питань захисту моральних засад суспільства

У Верховній Раді пропонують врегулювати питання щодо надання релігійним організаціям права постійного користування земельними ділянками

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.