Парламент України розгляне законопроекти з питань захисту моральних засад суспільства

1
Результатом прийняття законопроекту №1171 має стати зниження рівня масового споживання населенням України, зокрема молоддю, слабоалкогольних напоїв, що буде сприяти підвищенню рівня морального, духовного та фізичного здоров'я суспільства. (Фото: image.tsn.ua)
01.06.2009
Оцініть статтю: 
(186 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Протягом двох наступних пленарних тижнів, з 2 по 5 червня та з 16 по 19 червня, Верховна Рада України планує розглянути у сесійному залі ряд законопроектів, що стосуються питань захисту суспільної моралі.

Як стало відомо Інституту релігійної свободи, у п'ятницю, 5 червня, Верховна Рада планує розглянути проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту суспільної моралі) №1340, внесеного народним депутатом Г.Москалем. Законопроект передбачає кримінальну відповідальність за окремі випадки порушення чинного законодавства, що пов'язані з обігом продукції та організацією видовищних заходів еротичного або сексуального характеру.

Протягом іншого пленарного тижня у Парламенті, 16 - 19 червня, планується до розгляду у другому читанні законопроект №1171 про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» щодо обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв (автори - народні депутати М.Томенко, Н.Королівська, Є.Суслов). На переконання авторів ініціативи, "результатом прийняття проекту має стати зниження рівня масового споживання населенням України, зокрема молоддю, слабоалкогольних напоїв, що буде сприяти підвищенню рівня морального, духовного та фізичного здоров'я суспільства".

Нагадаємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій уже звертала увагу керівництва країни на необхідність обмеження пропаганди і популяризації слабоалкогольних і алкогольних напоїв, зокрема, коштами публічної реклами і шляхом спонсорування спортивних та розважальних заходів. Духовні лідери країни також відзначали необхідність розробки законодавчих механізмів, які заборонили б у публічних місцях вживання алкогольних напоїв, у тому числі пива і слабоалкогольних напоїв, а також тютюнопаління.

За матеріалами Інституту релігійної свободи

Посилання на тему:

В парках Тернополя не продаватимуть алкогольні напої

У Києві заборонять продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.