У Києві заборонять продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках

У Києві заборонять продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках
15.04.2009
Оцініть статтю: 
(299 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Київські власті прийняли рішення заборонити продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках в столиці з початку травня, пише газета Сьогодні.

Згідно з проектом розпорядження Київміськадміністрації, в травні цього року повністю припиниться продаж сигарет і спиртних напоїв на автовокзалах, зупинках транспорту, станціях метро, інтернет-клубах, будинках культури в Києві.

Заборонять також продавати алкоголь в нічний час - власті підсилять контроль і за ресторанами і кафе, розташованими в житлових будинках, щоб там не продавали алкоголь вночи. У магазинах місце, де алкоголь продається на розлив, має бути закрите перегородкою, повідомляють в КМДА.

За словами начальника столичного Главку торгівлі Василя Щербенко, саме в цих місцях алкоголь продаватиметься незаконно з 23.00 до 8.00. За продаж "з-під підлоги" штрафуватимуть. Про розмір штрафів міські власті доки не повідомляють.

"Торік ми отримали більше 400 скарг від киян на нестерпні умови життя поблизу розважальних закладів, В основному скаржилися на лайку і галасливу веселість клієнтів ресторанів і кафе на перших поверхах житлових будинків", - говорить Щербенко.

За проект розпорядження про обмеження продажу спиртного вночи і в громадських місцях депутати Київради проголосували ще в минулому році. Відповідне розпорядження буде підписано, як тільки мер Києва Леонід Черновецкий повернеться з відпустки, повідомляють у КМДА.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Київська міська рада обмежила роздрібний продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів в торгівельній мережі столиці.

За матеріалами газети Сьогодні

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.