«Пізнай свого Пророка». Конференція у Мелітополі

1
Виступає голова ВАГО "Альраід" у Криму Мухаммад Тага
27.04.2009
Оцініть статтю: 
(411 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Палаці залізничників Мелітополя Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) разом із Всеукраїнською Асоціацією громадських організацій «Альраід» провели для мусульман міста конференцію «Пізнай свого Пророка».

Для проведення конференції з Криму прибули: заступник Муфтія Криму Айдер Ісмаілов, голова Кримського відділення ВАГО «Альраід» доктор Мухаммад Таха, директор Школи хафізів при ДУМК Сейран Аріфов, імам Кебір-джамі Едем Люманов, прес-секретар ДУМК Рустем Феттаєв. Вів конференцію заступник голови релігійної громади м. Мелітополя «Іраде» Смаіл Меметов.

Конференцію відкрив читанням молитви імам Едем Люманов.

Потім із привітальним словом виступив Айдер Ісмаілов, який передав привітання від Муфтія Криму Хаджі Еміралі Аблаєва. У своєму виступі Айдер-оджа підкреслив, що Пророк Мухаммад являється посланником братерства, любові, справедливості, милості і знання. Він акцентував увагу на необхідності вивчення рідної мови громаді мусульман Мелітополя, переважну більшість яких становлять кримські татари. Іслам несе мир і злагоду всім народам, не ділить людей на чорних, білих і жовтих, підкреслив заступник Муфтія Криму.

Про багатогранну діяльність Асоціації «Альраід» розповів доктор Мухаммад Таха. Він відзначив, що "Альраід" - це неприбуткова організація, яка займається культосвітньою і добродійною діяльністю, надаючи допомогу громадянам України незалежно від їхнього віросповідання і расової приналежності. Серед цілей, які ставить перед собою «Альраід»: пропаганда загальнолюдських цінностей добра і милосердя, гуманізму і справедливості, здорового способу життя і толерантності, виховання повноцінної особистості; проведення благодійних акцій, надання соціальної допомоги нужденним, опікунська діяльність у медичній сфері; виховні заходи серед молоді. Більше 600 дітей-сиріт отримують матеріальну і моральну допомогу від Асоціації. Також проводяться семінари, тренінги, наукові конференції.

Сейран Аріфов у своєму повідомленні розповів про життєвий і духовний шлях Пророка Мухаммада, підкресливши, що здавна мусульмани вивчали його діяльність не як біографію якогось політичного діяча, а як приклад найвищої духовності і моральності. Книга про Пророка Мухаммада повинна бути у кожному домі, відзначив С.Аріфов.

Учениця 10 класу середньої школи села Терпеньє Мелітопольського району Ельзара Шукурова прочитала вірш «Абіде» (Пам'ятник Корану).

Найактивнішим членам мусульманської громади Мелітополя Ридвану Ібраімову, Смаілу Меметову, Усеіну Неметуллаєву, Саріє Карамурзаєвій були вручені подарункові видання Корана, а всім присутнім - література про Іслам від організації «Альраід».

На закінчення конференції відбувся показ фільму про життя Пророка Мухаммада.

За матеріалами krimtatar.com

Посилання на тему:

В Криму пройшли заходи, присвячені тижню народження пророка Мухаммеда

Маулід – день народження пророка Мухаммада

Святкування дня народження Пророка Мухаммеда

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.