МВС обіцяє не відбирати у кримських татар незаконно захоплені землі

1
Ісламська традиція й норма - це виборність керівників і відповідальність народу за своє керівництво, через це - за свою долю, що означає можливість народу «формувати свою долю і своє майбутнє».
1
"Ті, хто вимушено захопили землю, там, де можливо, потрібно провести амністію і визнати за ними цю землю", - сказав Луценко.
1
1
11.04.2009
Оцініть статтю: 
(219 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міліція не буде відбирати земельні ділянки у Криму, які захопили свого часу представники кримськотатарського населення півострова, заявив у четвер міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"Штурмувати великі об'єкти самозахоплень, які, безумовно, уже історична даність на кримському півострові, ніхто не збирається. І не збиралися", - сказав Луценко на прес-конференції у Сімферополі.

Як повідомляє щотижневик 2000, ініціативні групи, що складаються, головним чином, із представників кримськотатарської громади, у 2006 році організували самовільні захоплення землі під житлове будівництво на території Південного берега Криму, Сімферопольського і Бахчисарайського районів, а також на окраїнах Євпаторії.

У серпні 2008 року міністр Луценко заявив, що міліція має намір ліквідувати самовільні захоплення землі в Криму, і, як тільки закінчиться курортний сезон, співробітники відомства будуть "діяти за законом стосовно тих, хто захопив кілька гектарів землі". Однак з того часу боротьба із захопленнями землі у Криму не активізувалася.

За даними Держкомітету по міжнаціональних відносинах, Україна забезпечила землею у степових районах центрального і північного Криму всіх кримських татар, що повернулися після депортації. Однак лідери кримських татар вимагають забезпечити репатріантів можливістю будувати будинки у прибережних регіонах півострова і на околицях Сімферополя, називаючи ці території своєю історичною батьківщиною.

"Ті, хто потребують (у землі для будівництва житла), і вимушено захопили землю, там, де можливо, потрібно провести амністію і визнати за ними цю землю", - сказав у четвер Луценко.

"Якщо ж будуть продовжуватися захоплення земель у комерційних цілях під видом розв’язання проблем кримськотатарського народу - тоді, звичайно, міліція буде діяти строго за законом", - додав голова МВС.

За матеріалами щотижневика 2000

Посилання на тему:

Ситуацію на Балаклавській вивчає комісія Секретаріату Президента

Лідери кримських татар вимагають скасування «збройної спецоперації» у Криму

Мусульмани Криму проведуть п'ятничну молитву на Балаклавській

Кримські тартари пікетували Представництво Президента в Криму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.