«Аль-Масар» взяла участь у зустрічі на запрошення Одеської академії наук

1
Керівник відділу заклику Газі Мустафа
08.04.2009
Оцініть статтю: 
(386 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Ісламська цивілізація і неправильні уявлення про Іслам» - під такою назвою пройшла зустріч в Академії наук, куди була запрошена Громадська організація «Аль-Масар» у якості представників мусульман міста Одеси, повідомляє Arraid.org.

Активісти і члени відділу заклику організації Газі Мустафа, Амжад Бейтар та Аката Яковлєва зібралися за одним столом із представниками місцевої влади, відомими вченими і фахівцями сходознавцями, при численній аудиторії студентів вишу.

Актуальні питання про неправильне тлумачення терміну «джихад» в Ісламі, погляд релігії на такі поняття, як «тероризм» і «радикалізм», а також права жінки в Ісламі стали основними напрямками діалогу.

Керівник відділу ознайомлення з культурою Ісламу Газі Мустафа пояснив присутнім, що Іслам - релігія миру, взаємоповаги і солідарності.

«Іслам засуджує ворожість і будь-яку шкоду, вчинену людині» - прокоментував він. «Іслам закликає до усунення зла мирними засобами і по можливості без застосування сили. В ісламській історії з часів Пророка (нехай благословить його Аллах) і до наших днів мусульмани в основному противилися гніту [зовнішній агресії] і боролися за звільнення ненасильницьким і мирним способом» - додав Газі.

Обговорюючи не менш хвилююче питання про права жінки, у тому числі головний убір мусульманок - хіджаб, Аката Яковлєва відзначила, що значення хустки в Ісламі полягає винятково у захисті жінки від зазіхань на її честь. Однак сьогодні хіджаб розцінюється як прояв дискримінації і пригноблення, що є неправильним розумінням.

Асоціація «Альраід» є ініціатором і бере участь у численних зустрічах, дискусіях і діалогах, спрямованих на ознайомлення і взаєморозуміння представників різних релігій і націй, а також сприяючих зміцненню миру і злагоди в Україні.

За матеріалами Arraid.org

Посилання на тему:

У Києві відбулася наукова конференція в області ісламознавства

IX жіноча конференція в Криму

Одеські мусульмани прослухали цикл семінарів, присвячених палестинському питанню

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.