IX жіноча конференція в Криму

1
«Мусульманка на порозі третього тисячоліття».
03.04.2009
Оцініть статтю: 
(304 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

«Чи цінує Іслам жінок?» — такою темою була відкрита щорічна весняна жіноча конференція, що зібрала 21 березня в Ісламському культурному центрі Сімферополя близько 500 жінок. На цей раз захід, традиційно організовуване ВАОО «Альраїд», проходіло під назвою «Мусульманка на порозі третього тисячоліття».

Входивши в нове тисячоліття, мусульманка активно освоює комп'ютерні технології, займається політичною, журналістською діяльністю, лікує і виучує. Проте, якщо провести опит, у якій з релігій у жінки менше всього прав, поза сумнівом, більшість людей назвуть, як не дивно, Іслам. Положення жінки і її права — традиційний пункт критики соціального пристрою мусульманського суспільства і Ісламу. Дивно, але, мабуть, більш всього противників Ісламу зачіпає зовнішній вигляд мусульманок: хустка на голові, що у всі часи втілював чистоту і непорочність, неабиякими зусиллями ЗМІ сьогодні став символом пригноблення. Тому, як насправді відчуває себе мусульманка в хиджабе і чому вона робить цей вибір, була присвячена доповідь Арзи Аріфової. Прагнення до знань — обов'язок кожного мусульманина, будь то чоловік або жінка. Віра Фриндак в доповіді «Освіта мусульманки — освіту умми» розповіла, наскільки поважно мусульманкам третього тисячоліття скористатися цим правом по максимуму і виконати один з найважливіших обов'язків перед Всевишнім. Що відбувається, коли стикаються освіта і родинне життя, розбиваючи наші ретельно складені життєві плани? Що у такому разі переважно: брак, навчання або кар'єра? Своїми думками з приводу цього настільки спірного питання поділилася інженер-педагог Ельмаз Чахмарова. Яким чином Іслам пропонує вирішити «жіноче питання» в сучасному суспільстві? Де кордони національної самосвідомості, і чи не йдуть вони врозріз з ісламським вероубежденієм? У завершуючій лекції «Збереження своєї релігії – збереження своєї ідентичності» про це говорила гостя з Донецька Танзіля Іса.

Завершувальним етапом конференції були відповіді на питання слухачів. Після чого присутні могли покуштувати східні солодощі або відвідати ярмарків жіночого мусульманського одягу у дворі центру.

Інфо. відділ ВАОО "Альраїд"

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.