Мусульманська громада США шокована трагедією на базі Форт-Худ

1
«Ми заявляємо з усією ясністю, що громада американців-мусульман щонайрішучіше засуджує напад», - заявив Авад.
10.11.2009
Оцініть статтю: 
(411 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

6 листопада лідери американських мусульман одностайно засудили стрілянину на американській військовій базі, назвавши її насильством, яке не можна виправдати ніякими релігійними або політичними мотивами.

«Ми з усією ясністю заявляємо, що громада американських мусульман щонайрішучіше засуджує напад», - заявив Ніхад Авад, виконавчий директор Ради американо-мусульманських відносин (CAIR).

«Ніяка політична ідеологія або релігія ніколи не зможуть виправдати або вибачити цю неприборкану жорстокість», - цитує слова Авада «Іслам для всіх» з посиланням на «ІсламОнлайн».

13 чоловік загинули і 30 отримали поранення під час стрілянини на американській військовій базі Форт-Худ у штаті Техас. Вогонь по солдатах відкрив військовий психолог майор Нідал Малик Хасан.

«Це жахливий інцидент», - сказав імам Шакер Ельсайєд з мечеті міста Фоллс-Черч у штаті Вірджинія.

«Ми засмучені тим, що загинули ті, хто захищає нас і нашу країну», сказав заступник Ісламського центру Вірджинії Халед Ікбал.

Нідал Хасан народився на території США у родині палестинців. Нападник був поранений і зараз перебуває у госпіталі під охороною.

Під час служби в армії йому довелося консультувати багатьох американських солдатів, що повернулися з Іраку й Афганістану із симптомами посттравматичного розладу психіки.

Вислухавши сповіді десятків солдат, Хасан, на якого через місяць також чекало відправлення в Ірак, як ніхто інший знав жахливі подробиці війни.

«Ми глибоко шоковані безладним вбивством військовослужбовців і цивільних осіб, які захищали нас і нашу країну. Ми висловлюємо наше співчуття родинам загиблих», - сказав представник «Фонду свободи» Мусульмансько-американського суспільства (MAS) Ібрагім Рамі.

Він висловив впевненість, що інцидент не міг бути мотивований терористичною ідеологією, яку приписують ісламу.

Ібрагім Рамі застеріг проти можливої відповідної реакції американців на адресу мусульман.

Він також звернувся до влади із проханням проявити пильність і захистити громаду від можливих негативних наслідків страшного інциденту.

У штаті Техас уже відзначаються перші ознаки антимусульманських настроїв у зв'язку з бойнею у Форт-Худ.

«Джихад у Форт-Худ?» - так виглядає заголовок поста одного із блогерів, що відреагував у перші ж хвилини після того, як стало відомо ім'я нападника.

Відразу ж після перших повідомлень у пресі, в Арабо-американський інститут надійшов телефонний дзвінок із погрозами від невідомого чоловіка.

Лідер CAIR Ніхад Авад закликав мусульман вжити додаткових запобіжних заходів для захисту своїх родин і мусульманських організацій від можливої негативної реакції через інцидент.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Національний суфійський рух Сомалі виступив проти войовничого угруповання «Аль-Шабаб»

Індійські мусульмани оголосили джихад тероризму

Мусульмани Нігерії одностайно засудили дії угруповання «Боко харам»

Учасники акції насильства проти християн у Пакистані підривають імідж Ісламу, - генсек ОІК

Іслам - заручник у руках екстремістів, які зробили його виправданням тероризму, вважає генсек ОІК

Статті

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

Цілі і способи джигаду

Ознаки псевдоісламського екстремізму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.