Учасники акції насильства проти християн у Пакистані підривають імідж Ісламу, - генсек ОІК

1
Е. Іхсаноглу різко засудив хвилю нелюдських актів насильства, спрямованих проти віруючих людей у їхніх місцях поклоніння
04.08.2009
Оцініть статтю: 
(184 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Генеральний секретар Організації Ісламська конференція Екмеледдін Іхсаноглу назвав випадки насильства проти християнської громади «несумісними з принципом ісламської толерантності», а також звинуватив учасників акцій у «підриві іміджу Ісламу, який проповідує захист релігійних меншин», повідомляється у прес-релізі ОІК.

Генсек ОІК висловив глибоке обурення серією терактів проти п'яти шіїтських мечетей у Багдаді і терактом біля сунітської мечеті у місті Хілла. Він різко засудив цю хвилю нелюдських актів насильства, спрямованих проти віруючих людей у їхніх місцях поклоніння. Пан Іхсаноглу висловив солідарність із урядом і народом Іраку, а також передав щирі співчуття родинам загиблих і звернувся до Всевишнього з мольбою про якнайшвидше одужання поранених.

Не піддаватися на криваві провокації

Професор попередив, що вороги Іраку, ймовірно, продовжать провокації з метою розпалити ненависть між сунітами і шиїтами. У зв'язку з цим він підкреслив важливість вірної позиції іракських політичних і релігійних лідерів, щоб населення країни не піддавалося на провокації і зберігало єдність. Про це повідомляє Іслам.ру з посиланням на офіційний сайт ОІК.

Генсек ОІК нагадав і про мекканську мирну декларацію іракських сунітів і шиїтів 2006 р., закликавши мусульманських лідерів Іраку підкреслити непорушні ісламські принципи святості людського життя і засудити злочинців, що скоюють теракти.

Заворушення, які супроводжувалися підпалами мусульман християнських будинків, почалися через наругу трьох християн над Кораном. У результаті перестрілки шість чоловік, у тому числі чотири жінки і дитина, були вбиті. Ще двоє померли від отриманих поранень у лікарні. Під час суботніх сутичок 40 будинків християн були зруйновані. За словами представників влади країни, організаторами масових заворушень є члени екстремістського угруповання.

Іхсаноглу заявив, що випадок наруги над Священним Кораном повинен бути засуджений і вжиті певні міри, однак не методом насильства.

Міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малікі, зі свого боку, відзначив, що напіввоєнізовані підрозділи, найняті місцевою владою для підтримки порядку у віддалених регіонах країни, були спрямовані у Годжру для контролю над ситуацією у місті, щоб допомогти місцевій поліції, яка не змогла швидко зреагувати та запобігти насильству і загостренню масових заворушень. У неділю підрозділи почали патрулювати вулиці східної частини пакистанського міста Лахор.

Християні становлять незначну меншість від населення, що переважно складається із пакистанських мусульман-сунітів, чисельністю 160 мільйонів чоловік. У Пакистані діє закон, що передбачає страту за використання зневажливих висловлювань стосовно Ісламу, Корану і Пророка Мухаммада (мир йому).

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

Новини

Мусульмани Нігерії одностайно засудили дії угруповання «Боко харам»

На мусульманському кладовищі у Мумбаї не будуть хоронити терористів

Статті

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

«Творче руйнування» на шляху Аллаха

Затягти в Іслам весь світ. Чи є це метою мусульман?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.