Папа Римський Бенедикт XVI наголосив на важливості діалогу між християнами, іудеями та мусульманами

1
Римський Бенедикт XVI підкреслив необхідність розвитку трьохстороннього діалогу між християнами, іудеями та мусульманами (Фото radiovaticana.org)
14.05.2009
Оцініть статтю: 
(212 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Під час поїздки на Близький Схід Папа Римський Бенедикт XVI відзначив важливість діалогу між християнами та іудеями, мусульманами та іудеями, а також підкреслив необхідність розвитку трьохстороннього діалогу між цими релігіями.

“…Також й іслам народжений в середовищі, у якому був присутній як юдаїзм, так і різні вітки християнства, – мовив Папа Бенедикт XVI, – тому, з одного боку, важливо вести діалог на двох рівнях: з євреями та з мусульманами, а потім також трьохсторонній діалог… Отож, трьохсторонній діалог мусить просуватись вперед, оскільки він є дуже важливим для збереження миру”.

Пізніше, 9 травня – у другий день перебування в Йорданії, у своєму виступі перед лідерами Йорданської мусульманської громади Папа Бенедикт XVI засудив "маніпулювання" релігією в політичних цілях. Він підкреслив, що релігія повинна бути силою добра, а маніпулювання нею призводить до розколу і навіть до насильства.

У своїй промові в Аммані, Папа Бенедикт XVI відзначив: "Звичайно, на жаль, не можна заперечувати, що існує напруженість і є відмінності між послідовниками різних релігій, однак чи не варто визнати, що дуже часто ідеологічне маніпулювання релігією, найчастіше в політичних цілях, є каталізатором напруженості і розколу, а іноді і насильства в суспільстві".

За матеріалами Інституту релігійної свободи

Посилання на тему:

«Давайте поговоримо». Послання ісламських духовних лідерів Папі Римському

Ватикан готовий прийняти заклик мусульман до проведення діалогу

Крок Папи, спрямований на відновлення міжрелігійного діалогу, заслуговує схвалення мусульман

Спільне між нами і вами. Лист-заклик до християнських релігійних лідерів світу

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.