Ватикан готовий прийняти заклик мусульман до проведення діалогу

Ватикан готовий прийняти заклик мусульман до проведення діалогу
29.11.2007
Оцініть статтю: 
(169 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Через два місяці після того, як група мусульманських учених відправила лист до християнських лідерів усього світу, католицькі кардинали заявили, що Ватикан у найближчому майбутньому має намір дати позитивну відповідь, повідомляє Іслам для всіх з посиланням на ІсламОнлайн.

«Ватикан відповість позитивно і досить швидко», - сказав кардинал Теодор-Адрієн Сарр (Theodore-Adrien Sarr) 25 листопада. - «Ми не втратимо таку можливість».

На початку жовтня 138 мусульманських вчених і видатних діячів звернулися з відкритим листом до лідерів християнства, у тому числі Папи Бенедикта XVI, із закликом до діалогу, основаного на спільних цінностях ісламу і християнства.

Мусульманський заклик уже одержав схвалення з боку багатьох некатолицьких лідерів, у тому числі представників англіканського, лютеранського, пресвітеріанського духівництва.

Однак Ватикан, що представляє більше половини християн усього світу, до цього часу не давав відповіді на заклик мусульман.

Віха

За словами Сарра, Ватикан планує запросити невелику групу із числа авторів листа для проведення попередніх переговорів, після чого він зможе визначити свої конкретні дії.

Католицькі кардинали і експерти впевнені, що ініціатива мусульман може стати точкою відліку нового періоду співробітництва.

«Це шанс співробітництва, даний нам Богом і закладений у серця людей», - сказав Грасіас.

Паризький кардинал Андре Вент-Труа (Andre Vingt-Trois) сказав, що серйозний і глибокий християно-мусульманський діалог допоможе міжрелігійним відносинам у Франції, де проживає найбільша в Європі мусульманська громада.

«Я згадую, що ще кілька років назад ми шкодували, що немає мусульманського лідера, який виступив би від імені громади, наприклад, проти тероризму», - додав він.

Католицькі експерти вказують на те, що наявність недорозуміння між християнами і мусульманами з різних питань віри, обумовлює необхідність серйозного діалогу, який допоміг би поліпшити стосунки між ними.

Один з мусульманських учених, що підписалися під текстом листа, Ареф Алі Найед (Aref Ali Nayed), сказав, що позитивна відповідь Ватикану дасть поштовх діалогу між двома релігіями і стане «знаком надії для всього світу».

За матеріалами Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.