Відбулася презентація підручників з кримськотатарської мови

Відбулася презентація підручників з кримськотатарської мови
Відбулася презентація підручників з кримськотатарської мови
23.02.2009
Оцініть статтю: 
(115 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

20 лютого у Кримській республіканській бібліотеці ім. І.Гаспринського був проведений захід «Мова - найбільше багатство народу», присвячений до Міжнародного дня рідної мови. У ході заходу пройшла презентація нових навчальних посібників із кримськотатарської мови.

Зустріч була організована спільно колективом бібліотеки, об'єднанням кримськотатарських працівників освіти «Мааріфчі» і Спілкою кримськотатарських письменників, повідомляє Crimean.org з посиланням на QHA.

У ході заходу учасники, серед яких були кримськотатарські політики, письменники, громадські діячі і діячі культури, обговорили проблеми, пов'язані з рідною мовою кримськотатарського народу, її функціонування та розвиток.

Окремою темою обговорювалося питання про можливість отримання кримськими татарами освіти рідною мовою, а також видання відповідної навчальної літератури.

На заході були представлені нові навчальні посібники з кримськотатарської мови двох рівнів - для початківців у вивченні мови та для тих, що володіють певною базою знань. Крім того, до кожного підручника видані програми проведення уроків, якими можуть користуватися вчителі, а також словник найбільш використовуваних кримськотатарських слів.

Підручники розроблені колективом педагогів під керівництвом Сейрана Усеінова з ініціативи організації «Мааріфчі».

За матеріалами Crimean.org

Посилання на тему:

Відбулася презентація книг з Ісламу для дітей кримсько-татарською мовою

Меджліс розпочав акцію популяризації кримськотатарської преси

В Криму відбулося обговорення програми «Ана тили огрунда куреш!» («За рідну мову!»)

Для відродження і розвитку кримськотатарської мови кримські татари потребують підтримки України та міжнародних організацій

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.