За шість тижнів виставку «Ісламське мистецтво» в Абу-Дабі відвідали понад 30 тис. чоловік

За шість тижнів виставку «Ісламське мистецтво» в Абу-Дабі відвідали понад 30 тис. чоловік
13.03.2008
Оцініть статтю: 
(340 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Виставку «Ісламське мистецтво: скарби Нассера Д. Халілі» у галереї готелю «Емірейтс Пелис» в Абу-Дабі, яка відкрилася наприкінці січня і закінчиться 22 квітня, відвідали вже понад 30 тис. чоловік.

«Середня кількість відвідувачів на день коливається від 700 до 1100 чоловік у вихідні», - сказав Його величність Мубарак Аль-Мухаірі (Mubarak Al Muhairi), генеральний директор Управління Абу-Дабі з туризму.

«Рівень інтересу перевершив наші початкові очікування і дозволив нам упевнено планувати додаткові експозиції світового класу, які ми сподіваємося привезти в цю галерею».

Виставку відвідали представники десятків національностей і вікових груп, що доводить життєздатність принципів «освіти в області мистецтва», розроблених Компанією з розвитку туризму та інвестицій, яка привезла виставку в Емірати.

На виставці представлена унікальна колекція предметів ісламського мистецтва, що входять до відомої колекції Халілі, багато з яких вперше експонуються на Близькому Сході.

Виставка отримала особливу оцінку викладачів Абу-Дабі, які приводять сюди своїх учнів. Вхід на виставку безкоштовний, хоча відвідувачі за бажанням можуть зробити пожертвування до Фонду Еміратів - філантропічної організації з реалізації культурних проектів в ОАЕ.

Влада впроваджує ряд ініціатив з перетворення столиці ОАЕ на всесвітній культурний центр. Острів Саадія, що лежить в 500 метрах від узбережжя Абу-Дабі, стане місцем розташування найбільшого культурного центру світового рівня, де буде розміщений Національний музей Шейха Заєда, місцеві варіанти музеїв Гуггенхайму і Лувру, зал для глядачів та морський музей.

За матеріалами Ислам для всех

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.