В Дубаї збудують найбільший музей Пророка ісламу

В Дубаї збудують найбільший музей Пророка ісламу
13.03.2008
Оцініть статтю: 
(355 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Влада процвітаючого емірату Дубай вирішила побудувати перший у світі музей, присвячений життю і спадщині Пророка Мухаммада (мир йому і благословення Аллаха).

«Будівництво музею стане справжньою подією в історії Дубаю, давши світу можливість довідатися про життя і послання Пророка Мухаммада», - сказав директор Управління культури і мистецтва Дубаю Омер бін Сулейман (Omer bin Suleiman).

Правитель Дубаю і прем'єр-міністр Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Мохаммад бін Рашед аль-Мактум (Mohammad bin Rashed al-Maktoum) зажадав від Управління, створеного на цьому тижні, негайно приступити до реалізації плану будівництва музею.

Музей, якому судилося стати першим у своєму роді, буде присвячений життю Пророка Мухаммада.

Відвідувачам музею буде представлена хроніка та основні події життя Пророка: одруження, початок служіння Богу, кончина його дружини Хадіжі, аль-ісра і аль-мірадж, переїзд у Медину, відкриття Мекки та смерть Пророка. Спеціальний розділ буде присвячений хаджу і фундаментальним аспектам ісламу.

Ціль створення музею - познайомити світ з надзвичайним життям Пророка Мухаммада і повідати про те, як він змінив історію людства.

Нова роль

Шейх Маєд бін Мохаммед бін Рашид аль Мактум (Mayed bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum), голова Управління культури, говорить, що музей стане першим проектом нової установи.

«Проект також ясно демонструє, що Дубай не тільки претендує на роль мосту між Сходом і Заходом, але й служить сполучною ланкою між ісламським та іншим світом».

В іншому еміраті в складі федерації, Абу-Дабі, знаходиться третя з найбільших у світі мечетей.

Мечеть шейха Заєда, названа на честь покійного засновника ОАЕ, височіє на 9,5-метровому пагорбі і займає площу в 22 тис. квадратних метрів. Мечеть має чотири 107-метрових мінарети, 82 купола семи розмірів, 96 колон всередині й 1048 - зовні. У мечеті можуть розміститися понад 40 тис. віруючих.

Два приміщення, прилягаючі до головного молитовного залу, відведені для трьох тисяч жінок, які можуть стежити за проповіддю на величезному телеекрані.

Мечеть повністю побудована з італійського мармуру і прикрашена тисячами рідкісних і напівкоштовних каменів.

Центральний зал мечеті прикрашає найбільший у світі іранський килим ручної роботи, виготовлення якого обійшлося в 8,5 млн. доларів. Площа килима 6 тис. квадратних метрів, вага - 45 тонн.

В цьому ж залі знаходиться гігантська кришталева люстра - шедевр роботи німецьких майстрів вартістю понад 8 млн. доларів.

За матеріалами Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.