В Абу-Дабі проходить виставка, присвячена ісламській історії

В Абу-Дабі проходить виставка, присвячена ісламській історії
01.10.2007
Оцініть статтю: 
(301 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Абу-Дабі проходить виставка «Подорож у світ ісламської історії». На ній представлені унікальні експонати з колекцій музеїв різних країн світу, які свідчать про поширення і розвиток культури ісламу протягом останніх 10 століть. На виставці представлені численні артефакти: предмети традиційного побуту ісламських народів, монети, ювелірні вироби, текстиль, обладнання середньовічних наукових лабораторій і багато іншого.

Як повідомляє ІсламНьюз з посиланням на WAM, особливе місце серед експонатів, виставлених у Культурному центрі столиці ОАЕ, займає всесвітньо відома колекція бахрейнського вченого д-ра Абдуллатіфа Кану - фахівця в області ісламського мистецтва, що присвятив своє життя вивченню ісламської цивілізації в країнах Перської затоки. Д-р Кану також є автором численних культурних і освітніх проектів, відомим письменником і засновником фонду «Бейт аль-Куран» (Будинок Корана). Він надав у розпорядження організаторів виставки 5 тис предметів з особистої колекції, яка ніколи не залишала меж Бахрейну.

Історична виставка - яскрава подія в культурному житті Об'єднаних Арабських Еміратів. На церемонії відкриття, що відбулася в середу, 26 вересня, були присутні відомі теологи, історики, а також багато аматорів орієнтального мистецтва, багато з яких спеціально приїхали в Абу-Дабі з-за кордону.

Виставка, що триватиме до 4 жовтня 2007 року, проходить під патронажем спадкоємного принца - шейха Мухаммеда аль-Нахайана, при сприянні Фонду Мистецтва і Управління у справах культури і мистецтва Абу-Дабі (ADACH).

За матеріалами ІсламНьюз

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.