Під час книжкової виставки в Делі, Коран користувався великим інтересом у немусульман

Під час книжкової виставки в Делі, Коран користувався великим інтересом у немусульман
12.09.2007
Оцініть статтю: 
(162 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Напередодні річниці терактів 11 вересня 2001 книжкова виставка в Делі, що відкрилися в неділю 9 вересня, була відзначена «безпрецедентним» рівнем продажу літератури, пов'язаної з вищезгаданими терактами і величезною кількістю проданих примірників Корана.

"Література про іслам і мусульманські традиції зацікавила багатьох читачів-немусульман", говорять продавці книг і видавці.

В перші три дні тижневої виставки були продані більше 5 тис. примірників Корана англійською та гінді.

«Ми продаємо по тисячі примірників Корана, в основному мовою гінді, щодня», говорить Назір-уд-Дін (Nazir-ud-Din), представник видавництва, що першим опублікувало переклад Корана на гінді в 1995.

«Обсяг продажу ісламської літератури зріс, при цьому 80% покупців - немусульмани», відзначив редактор іншого видавництва.

Крім популярних авторів, таких як Маулана Маудуді (Maududi), Закір Наік (Zakir Naik), на виставці також були представлені більше 240 найменувань книг.

Маркетинговий відділ видавництва «Мадхур Сандеш Сангам» реєстрував точки зору немусульман, щоб пояснити причину «феноменального» продажу.

Один з відвідувачів виставки, учитель гінді, сказав, що при існуючій ситуації у світі «ми повинні навчати студентів розбиратися у всіх релігіях».

Щоденні телепередачі про іслам і тероризм переконали студента Вікрама Тапара в необхідності самому познайомитися з літературою про іслам. «Я хочу мати власне розуміння Корана, про який щодня говорять в мас-медіа», заявив він.

За матеріалами сайту Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.